За молодь, науку та бухгалтерський облік

Середа, 10 листопада 2010, 08:45
Сьогодні молодь усього світу відзначає своє професійне свято.
молодь

Було б дивним, якби молоді люди задовольнялися лише одним святом в свою честь. Напевно, тому 12 серпня відзначається Міжнародний день молоді, українські юнаки та дівчата святкують День молоді України в останню неділю червня.

А 10 листопада відзначається Всесвітній день молоді, встановлений на честь освіти Всесвітньої федерації демократичної молоді (1945). Це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об'єднує молодь усього світу незалежно від політичних та релігійних поглядів, расової та національної приналежності.

Сьогодні ж відзначається Всесвітній день науки, або більш офіційно – Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку. Він відзначається щорічно 10 листопада з метою підвищити усвідомлення користі науки громадськістю всього світу.

Щорічно 10 листопада фахівці однієї з точних професій відзначають професійне свято – Міжнародний день бухгалтерії. Вибору дати свята послужило подія кінця 15 століття – 10 листопада 1494 року в Венеції була опублікована книга Луки Пачіолі «Все про арифметику, геометрію та пропорції», в якій автор спробував підсумувати знання про математику того часу.

Одна з глав книги називалася «Про рахунки та іншіх записи» і містила докладний виклад бухгалтерської справи Венеції. Це був перший друкований працю про метод подвійної бухгалтерії, працю, який послужив основою створення деяких широко поширених робіт з комерційної бухгалтерії. У книзі була описана велика частина облікової цикл в тому вигляді, в якому вона відома в даний час.

Нагадаємо, що в Україні День бухгалтера відзначається 16 липня.

Також в цей день...

У 1885 році в Німеччині по набережній річки Неккар з неймовірною для того часу швидкістю – 12 км / год – пронісся перший мотоцикл. Його конструкція була проста – німецькі інженери Даймлер і Майбах встановили розроблений ними двигун внутрішнього згоряння на дерев'яний велосипед.

1908 – в одному з готелів американського штату Монтана в номерах на столик поклали Біблію. З тих пір Священне Писання стало обов'язковим атрибутом готельних номерів.

1940 – Уолт Дісней погодився доносити ФБР про підривних елементах в Голлівуді.

Про знаменитих світу цього...

У 1483 році народився Мартін Лютер, вождь Реформації в Німеччині.

1759 – Йоганн Фрідріх Шиллер, німецький поет, філософ, історик і драматург.

1888 – Андрій Туполєв, авіаконструктор. Під керівництвом Туполєва створено понад 100 типів військових і цивільних літаків, у т. ч. АНТ-25, Ту-104 (перший реактивний пасажирський), Ту-114, Ту-134, Ту-154.

1919 – Михайло Калашников, російський конструктор, генерал, творець автоматів і кулеметів.

1928 – Енніо Морріконе, італійський композитор, аранжувальник, диригент, який прославився на теренах нашої Батьківщини хітом з кінофільму «Професіонал» з Жаном Полем Бельмондо в головній ролі.

Не цокаючись...

У 1891 році помер Артюр Рембо, французький поет.

У Харкові...


1860 – Харківське жіноче училище отримує «на честь Найяснішого Ім'я Її Величності Государині Імператриці Марії Олександрівни ім'я« Маріїнського ».

Іменини відзначають...

Арсеній, Дмитро, Іван, Максим, Параска, Степан, Терентій.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments