За день народження Бетмена та вогні великого міста

Неділя, 30 січня 2011, 08:33
30 січня англійці (це вони так думають) першими познайомилися з пінгвінами а Антарктиді, а в самій Великобританії народився Темний Лицар, він же Бетмен – Крістіан Бейл.
темний лицар

А тепер по порядку.

Отже, в цей день...

1820 – англійці вважають, що в цей день морський офіцер Едуард Бренсфілд, що бачить на горизонті покриті снігом високі гори, відкриває Антарктиду. В американців, у свою чергу, на це право претендує Натаніел Палмер (18 листопада 1820). Але ми-то знаємо, що двома днями раніше берегів Антарктиди досягла російська експедиція Беллінсгаузена і Лазарева, про що свідчить праця Беллінсгаузена «Дворазові дослідження в Південному Льодовитому океані і плавання навколо світу на шлюпах« Схід »і« Мирний ». Як не дивно, але в солідній Британніці взагалі немає статті про Лазарєву, а Беллінсгаузену приділено лише п'ять пропозицій без згадки про велике відкриття.

1835 – божевільний здійснив невдалу спробу замаху на президента США Е. Джексона (перший подібний випадок в історії США).

1847 – місто Іерба Буена перейменовується в Сан-Франциско.

1917 – у США записана перша в світі джазова платівка.

1931 – у Нью-Йорку, в бродвейському кінотеатрі «Лос-Анджелес» відбулася прем'єра фільму Чарлі Чапліна «Вогні міста» (у нашому прокаті фільм мав назву «Вогні великого міста»).

1933 – Адольф Гітлер призначається рейхсканцлером, і в Німеччині встановлюється диктатура націонал-соціалістів.

1958 – у Парижі відбувся перший показ колекції Ів-Сен Лорана.

1952 – відкрився перший фестиваль італійської пісні в Сан-Ремо. Саме цьому конкурсу зобов'язані своїм успіхом Адріано Челентано і Доменіко Модуньо.

Про великих світу цього...

1882 – Франклін Делано Рузвельт, 32-й президент США (1933-1945), єдиний, хто обирався на цей пост чотири рази.

1930 – Джин Хекмен (справжнє ім'я Юджин Олден), американський актор, володар двох «Оскарів» («Французький зв'язковий», «Міссісіпі у вогні», «Немає виходу», «Фірма», «Швидкі і мертві», «Ворог держави» ).

1951 – Філ Коллінз, англійський поп-співак, барабанщик і актор.

1974 – Крістіан Бейл, англо-американський актор. Почав реальний зліт з «Еквілібріума», і долітався до ролі в самому касовому фільмі 2008 року «Темний лицар».

Не цокаючись...

У 1948 році вбитий Махатма Ганді, один з керівників і ідеолог національно-визвольного руху Індії.

У 1951 році помер Фердинанд Порше, видатний автоконструктор.

2007 – Сідні Шелдон, американський письменник і сценарист, класик детективного жанру.

У Харкові...

«30 січня 1803 губернатор отримав Найвищий рескрипт, у якому, між іншим, виявляла вдячність харківському купецтву за сприяння від надлишків його в цій корисній справі (заснування університету)». На знак благовоління він завітав міського голову «іменитого громадянина Є.Є. Урюпіна в колезькі асесори »(тобто дарував дворянство – нагорода величезна для купця 3-ї гільдії), а« іменитому громадянину Анікєєва »завітав золоту медаль. Додамо до цього, що «уявлення про ці, так само як і всіх інших нагороди було зроблено Міністру внутрішніх справ В.М. Каразіним ».

Іменини відзначають...

Антон.

comments powered by HyperComments