За магніт, що притягує гроші, і напій для мозкового штурму

Вівторок, 29 березня 2011, 08:39
У цей день в 1886 році «Кока-кола» стала продаватися в США. Вона реалізовувалася як «мозковий тонік» і обіцяла позбавлення від виснаження.
притягаємо гроші магнітом

А в 1940 році банк Англії випустив перші паперові гроші з новою високим ступенем захисту від підробки. З того моменту в папір, на якій друкувалися банкноти, стала впроваджуватися тонка металева нитка. Так що представляємо себе магнітом і... вперед!

Також в цей день...

У 1638 році шведські лютерани заснували перше постійне поселення європейців у Делавері.

1696 – Ісаак Ньютон був призначений директором Лондонського монетного двору з величезним на ті часи платнею – 2000 фунтів на рік.

1730 – Москва обзавелася пікантною новинкою: з'явилося вуличне освітлення конопляними ліхтарями.

1873 – Лев Толстой почав роботу над романом «Анна Кареніна». У цей же день, але в 1847 році, Толстой почав вести щоденник і згодом так і не зміг зав'язати. У повному зібранні творів щоденники письменника зайняли 13 томів.

1778 – англійський капітан Джеймс Кук став першим європейцем, висадилися на острові Ванкувер.

1795 – німецький композитор Л. ван Бетховен уперше дав концерт у Відні.

1822 – у Миколаєві спущено на воду перший російський паровий військовий корабель «Метеор».

1830 – на один день через обмерзання річки зупинився Ніагарський водоспад через обмерзання річки.

1867 – в Англії прийнятий Північноамериканський акт про створення Канади.

1871 – королева Вікторія відкрила Альберт Холл в Лондоні, в якому виступали не тільки зірки опери, але і The Beatles і The Rolling Stones.

1912 – дослідник Антарктиди Р. Скотт зробив свою останню запис у щоденнику, не дійшовши декілька кілометрів до своєї базової станції.

1917 – у ході святкування «Дня революції» в Києві зноситься пам'ятник Столипіну.

1927 – в канадській провінції Онтаріо скасували «сухий закон», замість якого був введений урядовий контроль за торгівлею алкоголем.

1973 – завершено виведення американських військ і їх союзників з Південного В'єтнаму: останній американський солдат покинув розорені землі. Саме тому сьогодні відзначається День ветеранів в'єтнамської війни.

1974 – американський космічний корабель Mariner 10 зробив фотографії планети Меркурій.

1989 – першим радянським хокеїстам дозволено перейти в НХЛ.

Про знаменитих світу всього...

У 1561 році народився Санторіо Санкторіус, італійський лікар, анатом, фізіолог, першим використав термометр і вимірювач пульсу.

1881 – Реймонд Худ, творець хмарочосів.

1934 – Ісаак Магітон, режисер, автор тележурналів «Фітіль» і «Єралаш».

1936 – Станіслав Говорухін, актор, кінорежисер («Місце зустрічі змінити не можна», «Так жити не можна»). Всі ці нескінченні «не можна» призвели до того, що Говорухін став депутатом Держдуми.

1943 – Вангеліс (справжнє ім'я Евангалос Одиссей Папатанасіу), грецький музикант. У 1968 році разом з Демісом Руссосом заснував групу Aphrodites-s Child. Після розпаду групи кожний пішов своїм шляхом. Вангеліс випускає сольні альбоми, співпрацює з солістом групи Yes Джоном Андерсеном, пише музику для кіно («Той, що біжить по лезу бритви», «Вогненні колісниці» та ін.) Він також написав музику для трьох документальних стрічок Жака Іва Кусто.

1951 – Олександр Фатюшин, актор («Москва сльозам не вірить», «Росія молода»).

1957 – Крістофер Ламберт, французький кіноактор, що прославився роллю горця Дункан Маклауд.

1968 – Люсі Лоулесс, новозеландська актриса, «королева воїнів» з гіперостросюжетного серіалу про Ксеня.

1968 – Володимир Пресняков-молодший, «золотий писк» російської естради.

Не цокаючись...

У 1836 році померла Надія Пушкіна (Ганнібал), мати великого поета А.С. Пушкіна.

1912 – Роберт Скотт, один з першовідкривачів Південного полюса.

2000 – Вільям Похльобкін, радянський і російський учений, історик, географ, журналіст і письменник. Серед найвідоміших робіт Похльобкіна – «Все про прянощі», «Кулінарний словник», «Чай. Варення круглий рік», «Історія найважливіших харчових продуктів», «Поварене мистецтво» і, звичайно ж, знаменита «Історія горілки».

2009 – Володимир Федотов, головний тренер московського футбольного клубу «Спартак» (2006-2007).

У Харкові...

29 березня 1756 року в Харкові сталася велика пожежа, яка знищила 167 дворових місць і 279 хат. Були і людські жертви: згорілих і задихнулись від диму знайшли 7 осіб. Як з'ясувалося, «пожежа сталася від необережної топки печей у вітряну і суху погоду». Результатом лиха стала інструкція Харківської Полковий Канцелярії на ім'я сотника Г. Квітки. Йому пропонувалося: «... наказати всім харківським обивателям у своїх дворах тримати запасні бочки з водою; на пожежу, якщо такий трапиться, кожен повинен йти з відром і сокирою, а хто не піде, тих штрафувати». Указ був оголошений публічно з «літавренним боєм».

Іменини відзначають...

Олександр, Трохим, Юліан.

comments powered by HyperComments