Всі ми родом з дитинства. За Міжнародний день дитячої книги

Субота, 2 квітня 2011, 08:43
Після Дня сміху світ вирішив розслабитися. І, швидше за все, саме тому 2 квітня планета вирішила відзначати день книги. Та ще й дитячої. Тож за розвиток «детскоязичной» літератури пропустити чарочку просто необхідно.
дитяча книга

Міжнародний день книги відзначається в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, який подарував – зауважте, не тільки дітям, а й дорослим – Русалоньку, маленьку Іду, Герду, Снігову Королеву, Гидке каченя, Стійкого олов'яного солдатика, Оле Лукойє і навіть Голого Короля.

Також в цей день...

У 47 році до н. е. Юлій Цезар розбив при Зеле понтійського царя Фарнака, прокоментувавши перемогу так: «Прийшов, побачив, переміг».

1792 – встановлення монетних номіналів грошової системи США (10 -, 5 – і 2,5-доларових золотих орлів, а також срібного долара, півдолара, 25 -, 10 – і 5-центових монет).

1794 – у виконанні розпорядження французького Конвенту про формування військової частини повітряних куль 1793 створена перша в світі авіакомпанія Aerostiers. Через два місяці повітряна куля з спостерігачем був вперше використана в розвідувальних цілях. Донесення повітряних спостерігачів відіграли значну роль у ході багатьох успішних битв і облог французької армії, але в 1799 компанія була розпущена.

1801 – розгром англійським флотом під командуванням адмірала Нельсона (англ. Horacio Nelson) флоту Союзу північних морських держав у бухті Копенгагена.

1912 – лайнер «Титанік» виходить у море для проведення ходових випробувань. Вони проходять успішно.

1958 – Ейзенхауер представив законопроект про заснування NASA.

1963 – для дослідження і освоєння Місяця здійснюється запуск космічної ракети з автоматичною міжпланетною станцією «Луна-4».

1966 – радянський супутник «Луна-10» став першим у світі космічним апаратом, що облетів Місяць.

1978 – на американському телеканалі CBS почався показ серіалу «Даллас». Передбачалося створити міні-серіал, який повинен був йти в протягом 5 тижнів, але рейтинг історії сім'ї Юінга виявився такий високий, що показ тривав 13 років.

Про знаменитих світу цього...

У 1725 році народився Джакомо Джованні Казанова, італійський авантюрист, інтелектуал, світський лев, відмінно володіє не тільки пером, але і шпагою і пістолетом. До всього іншого, він умів подобатися і знаходити шлях до сердець жінок.

1805 – Ганс Християн Андерсен, датський письменник, поет і казкар.

1834 – Фредерік Огюст Бартольді, французький скульптор, автор статуї Свободи.

1840 – Еміль Золя, французький письменник.

1928 – Вальтер Запашний, цирковий артист, що належав до знаменитої циркової династії приборкувачів, вольтіжеров, акробатів, гімнастів, яка веде свій початок з 1882 року. Сьогодні справа Вальтера Михайловича продовжують два сини – дресирувальники Едгард та Аскольд Запашні.

1964 – Сергій Белоголовцев, російський телеведучий, актор, гуморист, телережисер, шоумен

Не цокаючись...

У 1872 році помер Семюел Морзе, американський художник і винахідник, творець електричного телеграфу і абетки імені себе.

2005 – Іоанн Павло II (Карол Йозеф Войтила), 264-й Папа Римський у 1978-2005 роках.

У Харкові...

1972 – «Борючись за втілення в життя рішень XXIV з'їзду КПРС, за дострокове виконання завдань дев'ятий п'ятирічного плану, колектив швейної фабрики ім. Тінякова (колишня фабрика Бормана) виступив ініціатором змагання за присвоєння виробам тіняковцев Знака якості. На фабриці широко розгорнулося змагання за звання «Бригада відмінної якості». У 1972 році 75 моделей одягу були присвоєні вища і перша категорії ».

Іменини відзначають...

Олександра, Віктор, Євфрасії, Іван, Клавдія, Матрона, Микита, Парасковія, Світлана, Севастіан, Сергій, Уляна, Федосія.

comments powered by HyperComments