Ну, за здоров'я. П'ємо усім світом під самий знаменитий тост

Четвер, 7 квітня 2011, 08:39
Всесвітній день здоров'я відзначається в день створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), статут якої було прийнято 7 квітня 1948 року.
всесвітній день здоров'я

Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно, починаючи з 1950 року.  ВООЗ присвячує кожен  Всесвітній день здоров'я певній темі та проводить різні пропагандистські заходи – як у цей день, так і тривалий час після 7 квітня. 

Православні сьогодні відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці. В основі свята — повідомлення архангела Гавриїла Діві Марії «благої вісті» (звідси і Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти, Спасителя роду людського.

Також в цей день...

У 1348 році в Празі заснований Карлов університет, один з найстаріших в Європі і перший слов'янський університет.

1795 – у Франції прийнятий закон, який ввів метричну систему мір і визначив одиниці довжини – метр і маси – кілограм. Надалі на метричну систему мір перейшли практично всі країни світу.

1803 – в «Санкт-Петербурзьких комерційних відомостях» вперше в Росії спожито словосполучення «залізниця». До цього використовувався термін «чавунна дорога».

1827 – англійський фармацевт Джон Уокер продав адвокату Ніксону перші сірники. Причому, винайшов він їх випадково ще в 1826 році.

1927 – американський учений Г. Айвс продемонстрував перший у світі відеотелефон. Правда, зображення приймалося тільки однією стороною.

1964 – IBM оголошує про народження легендарної System/360. Мейнфрейми цього типу довго лідирували на ринку і складали основу комп'ютерного парку більшості країн світу. У СРСР відомі як системи з маркою ЄС ЕОМ.

1969 – символічна дата народження Інтернету, публікація RFC 1. Пощастило Інтернету – вже третій день народження за рік.

1975 – у Парижі пройшов останній концерт Deep Purple за участю Річі Блекмора. Річі намагалися знайти заміну в особі Томмі Болина, нічого доброго з цього не вийшло, був випущений всього один посередній альбом Come Taste the Band.

1994 – день народження РУнета. У цей день був зареєстрований організацією InterNIC національний російський домен. RU.

Про знаменитих світу цього...

У 1939 році народився Френсіс Форд Коппола, американський кінорежисер, сценарист і продюсер, володар чотирьох «Оскарів» («Хрещений батько», «Апокаліпсис сьогодні»).

1954 – Джекі Чан (справжнє ім'я Конг Сунг Чан), гонконзький і американський актор, режисер і продюсер, постановник трюків («Зброя бога», «Розбирання в Бронксі», «Удар блискавки»).

1959 – Чингіз Абдуллаєв, письменник, автор гостросюжетних творів, доктор юридичних наук.

1962 – Михайло Круг, російський співак.

1964 – Рассел Кроу, новозеландський актор. За виконання головної ролі у фільмі «Гладіатор» отримав «Оскара» у 2001 році.

1972 – Тетяна Колганова, російська актриса («Чорний ворон», «Зачароване кохання»).

1983 – Євген Кошовий, учасник «Студії« Квартал-95 »і телеведучий.

Не цокаючись...

У 1908 році помер Олексій Михайлович Жемчужников, російський поет, один із авторів «Козьми Пруткова».

1936 – Мерилін Міллер, американська танцівниця і актриса, її ім'я в якості складової частини свого акторського псевдоніма взяла Мерілін Монро.

1989 – у Норвезькому морі затонув радянський атомний підводний човен «Комсомолець». З 67 членів команди вижило менше половини.

У Харкові...

7 квітня 1891 року обраний Комітет Безкоштовної Народної читальні в Харкові.

Іменини відзначають...

Сава, Тихін.

comments powered by HyperComments