П'ємо за працю – охороняєму та безпечну

Четвер, 28 квітня 2011, 08:33
28 квітня Міжнародна організація праці оголосила Всесвітнім днем ​​охорони праці. Вперше він відзначався у 2003 році.
всесвітній день охорони праці

Сенс свята – створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті працівників, загиблих та постраждалих на роботі, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році.

Загалом, якщо мишка відтягнула руку, пора задуматися, щоб вашу працю хто-небудь поохороняв, поки ви будете лікувати тунельний синдром кисті більш пристосованими для людської руки девайсами (пивним кухлем, наприклад).

Також в цей день...

У 1563 році першодрукарі Іван Федоров і Петро Мстиславець почали друкування першої книги. Пройде 450 років, перш ніж книжку можна буде не купити, а «скачати і залити на телефон» (ще в 1998 де-то році ця фраза здавалася цілковитою ахінеєю, чи не так?).

1784 – винахідники Б. Лонуа і Ж. Б'єнвеню у Франції продемонстрували першу офіційно визнану рухому модель гелікоптера.

1914 – у США запатентували повітряний кондиціонер.

1919 – заснована Ліга Націй.

1947 – норвезький дослідник Тур Хейєрдал вирушив у плавання на бальсовому плоті від західного узбережжя Південної Америки до Таїті.

1992 – Річард хутра з Х'юстона запатентував електричну скатертину, яка відбивала у комах полювання приземлятися на стіл або тим більше розгулювати по ньому.

Про знаменитих світу цього...

У 1758 році народився Джеймс Монро, 5-й президент США (1817-25), що проголосив доктрину «Америка для американців».

1916 – Ферруччіо Ламборджіні, італійський бізнесмен, розробник швидкі й дорогі автомобілі спортивного класу.

1924 – Донатас Баніоніс, радянський артист театру і кіно (фільми «Ніхто не хотів помирати», «Мертвий сезон», «Соляріс», «Втеча містера Мак-Кінлі», «Пригоди принца Флорізеля»).

1968 – Тетяна Устинова, російська письменниця детективно-любовного жанру.

1971 – Бріджет Мойнеан, американська актриса. Першою помітною роллю, зіграної Бріджет, була роль Наташі в серіалі «Секс і місто». Саме на Наташі одружився Містер Біг, розбивши серце Керрі Бредшоу.  Після «Сексу» Бріджет була помічена кількома великими кінокомпаніями, і в 2000 році їй запропонували відразу три цікаві ролі, які і принесли Мойнеан славу і популярність – в картинах «Бар «Гидкий койот», «Я, робот» і «Збройовий барон».

1974 – Пенелопа Круз, іспанська і американська актриса («Все про мою матір», «Сахара», «Ванільне небо»).

1981 – Джессіка Альба, американська актриса («Місто гріхів», «Фантастична четвірка», «Наркоз», «Знайомство з Факерами-2»).

Не цокаючись...

У 1813 році помер Михайло Іларіонович Голенищев-Кутузов, уславлений російський полководець, перший повний Георгіївський кавалер, ясновельможний князь.

1995 – страшний землетрус стер з лиця землі місто Нефтегорськ на Сахаліні. Загинули більше 2 тисяч осіб.

У Харкові...

У 1892 році прийнято рішення про «відведення місця в Мироносицькому сквері під влаштування публічного Акварія і про субсидування на будівництво...»

Іменини відзначають...

Анастасія, Андрій, Аристарх, Василина, Віктор, Кіндрат, Мстислав, Сава, Трохим, Яків.

comments powered by HyperComments