Рухаємо нижньої чакрою. 29 квітня – Міжнародний день танцю

П'ятниця, 29 квітня 2011, 08:30
Сьогодні весь танцюючий світ – театри опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти – відзначає своє професійне свято.
міжнародний день танцю

Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера.

Жан-Жорж Новер виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні.

Новер розробив принципи героїчного балету і балету-трагедії. У 1759-му вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балети», де Новер обґрунтував принципи балету-п'єси, втілюваного засобами дієвих пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.

Так що, виходячи на танцпол після розкріпачуємих 200 грамів (300, 0.5-07 л, потрібне підкреслити), не просто дригайтео нижньої чакрою, а будьте собі композитором і хореографом в одній особі.

Також в цей день...

У 1897 році англійський фізик Джозеф Томсон повідомив про відкриття електрона.

1913 – народжений у Швеції американський винахідник Гідеон Сундбек запатентував застібку-блискавку.

1992 – національна збірна України з футболу провела свій перший матч.

2000 – Німеччина передала Росії фрагменти справжньої Бурштинової кімнати.

Про знаменитих світу цього...

У 1686 році народився Василь Татищев, історик, державний діяч. Створив узагальнюючу працю з вітчизняної історії, написану на основі численних російських і іноземних джерел, – «Історію Російську від самих найдавніших часів», склав перший російський енциклопедичний словник.

1863 – Вільям Херст, американський газетний магнат і ведучий газетний видавець.

1875 – Рафаель Сабатіні, англійський письменник, автор пригодницьких романів («Одіссея капітана Блада»).

1899 – Дюк Еллінгтон, американський джазовий піаніст, аранжувальник, композитор і диригент. Був творцем самого незвичайного і великого джазового оркестру в Америці.

1901 – Хірохіто, імператор Японії з 1926, зайняв трон після свого батька Йошіхіто.

1919 – Жерар Урі, французький режисер-комедіограф («Роззява», «Велика прогулянка», «Укол парасолькою»).

1930 – Жан Рошфор, французький актор («Анжеліка, маркіза янголів», «Високий блондин у чорному черевику»).

1957 – Деніел Дей-Льюїс, ірландський кіноактор. У 1990 визнаний гідним премії «Оскар» за кращу чоловічу роль у фільмі «Моя ліва нога» і в 2008-му за фільм «Нафта».

1958 – Мішель Пфайфер, американська актриса («Небезпечні зв'язки», «Вовк», «Замужем за мафією», «Бетмен повертається»).

1970 – Ума Турман Каруна, американська кіноактриса («Генрі і Джун», «Кримінальне чтиво», «Бетмен і Робін», «Убити Білла»). Її батько – професор Колумбійського університету, який вивчає буддистську релігію. Першим з представників Заходу його прийняли до своїх лав тибетські ченці. Навіть свою дочку він назвав на честь дружини всевишнього бога Шиви – богині Уми Парваті

1970 – Андре Агассі, американський тенісист, олімпійський чемпіон.

Не цокаючись...

У 1944 році помер Олексій Новіков-Прибой, письменник-прозаїк, автор збірки «Морські оповідання» та історичної епопеї «Цусіма».

1980 – Альфред Хічкок, англійський кінорежисер, продюсер, сценарист, неперевершений «майстер жахів» і архітектор загадок, віртуоз кінематографа, майстерно переплітаючий в своїх роботах передчуття небезпеки, спокусу й гумор.

Іменини відзначають...

Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка.

comments powered by HyperComments