За тлумача сновидінь з еротичним ухилом

П'ятниця, 6 травня 2011, 08:31
Одного разу Станіслав Єжи Лец сказав: «О, жах! Мені приснився Зиґмунд Фройд. Що б це могло означати?» За людину, після праць якого все людство боїться розповідати свої сни про банани, випити потрібно неодмінно. Відразу після пробудження.
тлумачення сновидінь

6 травня 1856 року народився Зиґмунд Фройд, австрійський лікар-психіатр і психолог, засновник засновник теорії і методу лікування неврозів, названого психоаналізом і став одним з найбільш впливових психологічних вчень ХХ ст.

Деякі, поверхнево знайомі з його вченням вважають, що він був просто перверт, що зводить все до сексу. Що в корені неправильно. Все до сексу зводить горілка. От її і вип'ємо...

Також в цей день...

 У 1626 році голландський поселенець Петер Мінуї купив острів Манхеттен у відвічних американців за скляні намиста, що коштують близько 25 доларів (підрахунки дуже приблизн,. бо долару як такого на той час ще не було).

1686 – Росія і Польща уклали «Вічний мир», за яким поляки визнали втрату Лівобережної України та Києва.

1840 – англійська пошта стала використовувати поштові марки. Королева Англії ввела в обіг перші в світі поштові марки – чорну однопенсову та синю двухпенсову, обидві з профілем королеви Вікторії.

1872 – в Англії заснували футбольний Кубок.

1916 – у США відбулося перше спілкування з допомогою радіотелефону між берегом і кораблем. Капітан корабля New Hampshire отримав від керівництва військового флоту вказівки про подальші дії.

1953 – американський хірург Джон Гібон вперше успішно застосував апарат «штучне серце – легені» під час операції на відкритому серці.

1991 – великий стрибун з жердиною Сергій Бубка в Японії встановлює світовий рекорд, стрибаючи на 6 метрів 07 сантиметрів.

 1994 – королева Великобританії Єлизавета II і президент Франції  Франсуа Міттеран урочисто відкрили тунель між Францією і Англією під протокою Ла-Манш.

А в 2492 році очікується черговий Парад планет. Не пропустити б...

Про знаменитих світу цього...

У 1758 році народився Максимільєн Робесп'єр, діяч Великої французької революції, вождь якобінців.

1856 – Роберт Едвін Пірі, американський арктичний дослідник, адмірал, на собачих упряжках першим досяг району Північного полюса. Хоча його досягнення ставиться під сумнів багатьма фахівцями.

1861 – Рабіндранат Тагор, індійський письменник, поет, композитор, художник, громадський діяч. Він став першим серед неєвропейців, хто був удостоєний Нобелівської премії з літератури (1913).

1895 – Рудольф Валентіно (Родольфо Пьєтро Філіберто Рафаелло Гульельмі), американський актор, що дав кіноглядачам досконалий зразок латинського коханця. Цитата: «Я не люблю жінок, які знають занадто багато».

1904 – Макс Меллоун, англійський археолог, а також чоловік Агати Крісті.

1907 – Микола Гастелло, льотчик, Герой Радянського Союзу.

1920 — Григорій Тютюнник, український письменник («Зорані межі», «Вир»). Брат Григора Тютюнника.

1923 – Володимир Етуш, актор театру і кіно («Кавказька полонянка», «Іван Васильович змінює професію», «Цирк запалює вогні», «Тінь»).

1932 – Олександр Белявський, актор театру та кіно («Місце зустрічі змінити не можна», «Іронія долі, або З легкою парою!»).

1952 – Крістіан Клав’є, французький актор, сценарист і продюсер («Прибульці», «Астерікс і Обелікс»).

1961 – Джордж Клуні, американський кіноактор (телесеріал «Швидка допомога», «Від заходу до світанку», «Одинадцять друзів Оушена» тощо).

Не цокаючись...

У 1910  році помер  Борис Грінченко, український письменник і громадський діяч.

1919   Лаймен Френк Баум, американський письменник, автор «Чарівника Смарагдового міста».

1949 – Моріс Метерлінк, бельгійський письменник, лауреат Нобелівської премії 1911 року «за багатогранну літературну діяльність, особливо за драматичні твори, відзначені багатством уяви і поетичною фантазією» («Синій птах», «Сестра Беатриса»).

 1992 – Марлен Дітріх, найбільша (на думку багатьох)  акторка XX століття («Блакитний ангел», «Марокко», «Шанхайський експрес»).

У Харкові...

 6 травня 1995 року введено в експлуатацію ділянку третьої, Олексіївської, лінії метро протяжністю 6,95 км, на якій зараз розташовано 5 станцій.

Іменини відзначають...

Олександра, Анатолій, Афанасій, Георгій (Єгор, Юрій).

comments powered by HyperComments