За білих і пухнастих. 31 травня – Всесвітній день блондинок

Вівторок, 31 травня 2011, 08:31
Сьогодні найяскравіша, найпомітніша і сама білозуба частина людства нарешті відзначає своє власне довгоочікуване і заслужене свято.
блондинка

Може бути, тому, що права білявих дам, як вони гнівно стверджують, незаслужено зневажаються буквально по всьому світу, світлу дату 31 травня оголошено Всесвітнім днем блондинок.

Героїні безлічі анекдотів, заручниці перекису водню та перукарського мистецтва, безневинні жертви гламуру, повелительки соляріїв і силікону, улюблениці справжніх джентльменів і володарки гіпержіночої логіки, всі вони мають привід гідно відзначити своє право на існування.

До речі, як вважають вчені, справжня блондинка – явище рідкісне, і за їх підрахунками вже до 2202 натуральні блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі.

Всесвітня організація охорони здоров'я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI вік настав, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином продовжується.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в Росії від причин, пов'язаних з курінням, щороку передчасно помирає близько 300 тисяч чоловік. Це більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІДу. Доброю новиною є те, що можна знайти суттєві переваги для здоров'я, кинувши палити в будь-якому віці. Ті, хто кинув палити у віці 30-35 років, мають тривалість життя рівну тривалості життя тих, хто ніколи не палили.

Також в цей день...

У 1223 році відбулося перше бій руських дружин з монголо-татарським військом на річці Калці, що поклало початок виникненню татаро-монгольського ярма на Русі.

1859 – почали відлік часу годинник Біг-Бена в Лондоні.

1868 – у парку паризького передмістя Сен-Клу пройшла перша велогонка. Довжина траси склала 1200 метрів. Переможцем став англієць Джеймс Мур. Цю подію прийнято вважати датою народження велоспорту.

1884 – американський лікар Джон Харві Келлог запатентував пшеничні пластівці, які він придумав, розробляючи вегетаріанську дієту для своїх пацієнтів.

1918 – Народний комісаріат СРСР своєю постановою ввів обов'язкове спільне навчання школярів і школярок. Можливо, саме завдяки цьому рішенню Радянський Союз зміг ліквідувати безграмотність...

1997 – український парламент ратифікував договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією.

2003 – у Катерининському палаці Царського Села відбулося офіційне відкриття відтвореної Бурштинової кімнати.

2003 – король Свазіленду (невеликої держави на півдні Африки, що межує з ПАР) Мсваті оголосив причиною всіх світових бід жінок, які ходять в брюках. Як сказав останній абсолютний монарх Африки в радіозверненні до нації: «Біблія говорить, що прокляття впаде на тих жінок, що носять штани».

Про знаменитих світу цього...

У 1819 році з'явився на світ Уолт Уітмен, американський поет («Листя трави»).

1892 – Костянтин Паустовський, російський радянський письменник.

1930 – Клінт Іствуд, американський актор («Непрощений», «Хороший, поганий, злий», «На кілька доларів більше»), режіcсер («Крихітка на мільйон» – Оскар 2005 року, «Підміна», «Таємнича ріка», «Гран Торіно»), продюсер, композитор, сценарист.

1933 – Георгій Бурков, російський радянський актор («Службовий роман», «Гараж», «Іронія долі, або З легким паром», «Вони билися за Батьківщину», «Пічки-лавочки»).

1955 – Володимир Кузьмін, співак, композитор, гітарист.

1961 – Вікторія Руффо, мексиканська серіальна актриса («Просто Марія», «В ім'я любові», «Мачуха»).

1965 – Брук Шилдс, американська кіноактриса («Блакитна лагуна», «Сахара», «Чарівна дитина»).

1973 – Наташа Корольова (справжнє прізвище – Поривай), російська естрадна співачка.

1979 – Колін Фарелл, ірландсько-американський актор («Особлива думка», «Телефонна будка», «Залягти на дно в Брюгге», «Рекрут»).

Не цокаючись...

У 1809 році помер Йозеф Гайдн, австрійський композитор, представник віденської класичної школи.

1945 – Леонід Пастернак, російський живопису та графіки, батько поета Бориса Пастернака.

1996 – Тімоті Лірі, американський письменник, псіхосоціолог, культуролог. Одним з перших почав дослідження галюциногенних препаратів, насамперед ЛСД, проводячи досліди на собі самому і на своїх студентах. І тим не менш дожив до 75 років.

2005 – Арчіл Гоміашвілі, радянський і російський актор театру і кіно (Остап Бендер у фільмі «12 стільців» Леоніда Гайдая).

2009 – В'ячеслав Невинний, актор театру і кіно («Гостя з майбутнього», «Гараж», «Не ходіть, дівчата, заміж»).

У Харкові...

У 1882 році заснована харківська конка. «31 травня 1882 року Харківської міської управою укладений контракт з французькими громадянами Бонні й Отле про будівництво ними протягом 17.5 верст залізно-кінної дороги для пасажирського та вантажного руху. Плата за пересування визначена в 5 коп. з пасажира на всьому протязі шляху з додатковою платою в 2 коп. у разі пересадки на іншу лінію...».

Іменини відзначають...

Андрій, Давид, Денис, Іраклій, Ісаак, Клавдія, Матрона, Олександра, Павло, Петро, Семен, Христина, Юлія.

comments powered by HyperComments