За нове свято на шляху до стрункого тіла

Четвер, 2 червня 2011, 08:30
2 червня 2011 року стало днем народження свята, головна тема якого – залучення уваги широкої громадськості до питань культури харчування.
здорова їжа

День відмови від надмірностей у їжі (День здорового харчування) – нове і поки неофіційне свято. Ініціаторами його встановлення була велика група учасників соціальної мережі для тих, що худнуть. Ідея народилася як своєрідна відповідь американському святу «Національний день, коли можна їсти все, що хочеться». На противагу цьому «Дню обжерливості» і була висунута ініціатива установи «Дня відмови від надмірностей у їжі».

 Ідея в короткі терміни отримала досить широку підтримку  і була визнана вчасною і потрібною.

 День здорового харчування покликаний нагадати про те, що ми відповідальні за те, чим ми живимо свій організм. І саме в цей день всі, хто хоче стати стрункішими і ще не приступив до реалізації своєї мрії, можуть почати свій шлях до стрункості. Загальне устремління спрощує рішення задачі, полегшує перший крок, дає точку відліку. Геть надмірність в їжі і зайві кілограми! Хай живе здорове харчування!

Православні християни сьогодні, в сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають Велике свято Вознесіння Господнього.

Також в цей день...

У  1652 році — під Батогом козацько-татарські війська під керівництвом Богдана Хмельницького розгромили польську армію на чолі з М. Калиновським.

1891 –  за переказами, житель північноірландського містечка Мілфорда Вільям Мак-Крам вперше в історії футболу ввів поняття «пенальті».

1896 – італієць Гульєльмо Марконі запатентував радіо. У тому ж році, 2 вересня, Марконі демонструє свій винахід на рівнині Солсбері, передавши радіограми на відстані 3 км.

1897 – імператор Микола II видав закон, що забороняє працю на фабриках, заводах та інших підприємствах в неділю та святкові дні. Однак, оскільки було допущено безліч виключень і можливість приватного угоди з робітниками щодо недільної роботи, вихідний день не отримав загального застосування. Тим не менш, це не привід відкласти літр-підготовку до найближчих вихідних.

1918 — Німеччина та Австро-Угорщина юридично визнали владу гетьмана в Україні.

1946 — У результаті проведеного плебісциту в Італії ліквідовано монархію і проголошено створення Італійської Республіки.

 1953  — через 16 місяців після смерті свого батька, короля Георга VI, у Вестмінстері була коронована 27-річна Єлизавета II. Ця подія стала однією з перших міжнародних новин, яка повністю висвітлювалося телебаченням. Кольорову телепередачу вели всі три американських телеканалу й Бі-бі-сі, хоча більшість глядачів тоді користувалися чорно-білими телевізорами. На відміну від сучасного прямого ефіру, передача сигналу йшла по телефонних лініях з деякою затримкою, оскільки супутникового зв'язку тоді ще не було.

1962 — У місті Новочеркаську Ростовської області (Росія) жорстоко придушено демонстрацію робітників, що протестували проти підвищення цін — загинуло 24 людини, поранено 39 чоловік.

2010 — депутати Національної асамблеї Квебеку одностайно прийняли законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу та проголосили День пам'яті жертв Голодомору.

Про знаменитих світу цього...

У 1740 році народився маркіз Донасьен Альфонс Франсуа де Сад, французький письменник, аристократ і філософ. Протягом більш ніж двох століть точаться суперечки, чи є творчість де Сада порнографією. Але однозначної відповіді на це питання поки що не знайшлося: з усього літературної спадщини де Сада видаються тільки його скандально відомі твори, тому об'єктивну оцінку всьому його творчості дати вкрай складно. Однак, за його імені сексуальне задоволення, одержуване шляхом заподіяння іншій людині болю або принижень, отримало назву «садизм», а згодом слова садизм, садист стали вживатися і в більш широкому сенсі.

1743 – граф Каліостро. Алессандро Каліостро, або точніше буде сказати, Джузеппе Бальзамо, був не звичайним шарлатаном і обманщиком, він звів брехню в третю ступінь і прославився у віках.

1868 — Федір  Андерс , інженер, конструктор першого в Україні дирижабля.

1904 – Джонні Вейсмюллер, він же Тарзан. Великий плавець, ставлячи рекорд за рекордом в басейнах, не думав, що його ідеальна, заточена під батерфляй і кроль фігура прокладе йому шлях у велике кіно, де він і зіграє Короля Джунглів. Тоді ще – чорно-білого.

1919 – Юрій Трохимович Тимошенко, знаменитий артист естради. Друг Штепселя під псевдонімом Тарапунька.

1937 – Юнна Моріц, поетеса, знайома навіть дітям легкими гарними віршами «Великий секрет для маленької компанії», «Собака буває кусючою» і «Букет котів».

Не цокаючись...

У  1882 році помер  Джузепе Гарібальді, Італійський патріот, борець за об'єднання Італії.

1988 —  Радж Капур, індійський актор, кінорежисер, продюсер, сценарист, кумир мільйонів індійських, радянських і ще багатьох інших жінок. Знімався у фільмах: «Бродяга» (1951), «Пан 420» (1955) та інших. Поставив фільми «Сангам» (1964), «Моє ім'я клоун» (1970), «Боббі» (1973), «Правда, святість, краса» (1978), «Любовна недуга» (1982).

1997 – Микола Озеров, спортивний коментатор. Голос цієї людини знала і любила вся країна – Озеров був невід'ємною частиною радянського спорту, і про всіх найгучніших спортивних перемогах люди дізнавалися, перш за все, від нього.

1997 – Женя Бєлоусов, естрадний співак.

У Харкові...

2 червня 1821 року відбулося освячення місця, призначеного під будівництво дзвіниці Успенського собору – найвищого з харківських споруд того часу. На наступний день почалася кладка цегли. Технічний нагляд за будівництвом доручений університетського архітектору Тону, «якому і призначено було довести будівництво до кінця...» У 1840 році дзвіниця начорно закінчена, в 1841 на неї поставлений хрест, в наступному році вироблені штукатурні роботи. Остаточно будівництво дзвіниці завершено тільки в 1844 році. «Висота дзвіниці разом з куполом і хрестом досягає 42 сажнів. Дзвіницею своєї харківці, таким чином, має право пишатися, бо вона – одна з найвищих будівель в Росії...»

Іменини відзначають...

Олександр, Олексій, Тимофій.

comments powered by HyperComments