Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду

Понеділок, 11 липня 2011, 09:02
11 липня планета святкує Всесвітній день народонаселення, чисельність якого, як відомо, великою мірою залежить від кохання. Цей день Рада керуючих Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй рекомендувала відзначати саме 11-го числа другого літнього місяця, тому що 11 липня 1987 чисельність населення Землі перевищила 5 млрд людей.
Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду

Ласуни відзначають Всесвітній день шоколаду. Це свято вперше був придумане французами в 1995 році.

Є думка, що першими навчилися робити шоколад ацтеки. Вони називали його «їжею богів». Іспанські конкістадори, які вперше доставили його до Європи, охрестили ласощі «чорним золотом» і використовували для зміцнення фізичних сил і витривалості.

Як встановлено сучасною наукою, в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінів – гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму. Є також гіпотеза, згідно з якою шоколад володіє «протиракову» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння.

Також у цей день...

 У 1576 році  англійська експедиція Мартіна Фробішера відкрила найбільший на Землі острів - Гренландію.

1783  —  французька Академія припинила роботи з винаходу пароплава як безперспективні.

1920 — на референдумі у Східній та Західній Пруссії  більшість населення проголосувала за збереження  цих регіонів у складі Німеччини.

1925 —  у Львові засноване Українське національно-демократичне об'єднання (УНДО).

1944 — засновано Українську Головну Визвольну Раду — політичний провід УПА.

1971 – у Піттсбурзі здійснена перша постановка рок-опери «Ісус Христос – суперзірка». 
 
2001 – провідна компанія з виробництва моментальної фотографії – американський концерн «Полароїд» оголосив про своє банкрутство. Справа в тому, що керівництво компанії, заснованої в 1937 році, не змогло вчасно відреагувати на появу на світовому ринку цифрових фотоапаратів, які дозволяють отримувати моментальні знімки набагато більш високої якості. У 2001 році борг концерну становив $ 1 млрд.

Про знаменитих світу цього...

 У 1915 році з'явився на світ  Юл Бріннер, американський актор театру і кіно.

1923 — Річард  Пайпс, американський історик і політолог, автор декількох праць з історії СРСР та Росії. 

1927  — Теодор Майман, американський фізик, що створив перший в світі працюючий лазер.

1934 – Джорджо Армані, італійський модельєр.

1940 – Олена Камбурова, співачка, народна артистка Росії.

1961 — Юрій  Пероганич, український громадський діяч у сфері інформаційно-комунікаційних технологій,  один з "батьків"  Української Вікіпедії.

1959 – Річі Самбора, американський гітарист-віртуоз і автор пісень, гітарист американської рок-групи Bon Jovi.

Не цокаючись...

 У  1937 році помер  Джордж Гершвін (справжнє ім'я Джейкоб Гершовіц), американський композитор («Поргі і Бесс», «Рапсодія в блюзових тонах»).

1963 — Олена  Степа́нів, громадська і військова діячка,  хорунжа Українських Січових Стрільців, чотар Української Галицької Армії. В'язень радянських таборів. Мати історика Ярослава Дашкевича.

1989 – Лоуренс Олів'є, англійський актор театру і кіно, режисер, продюсер.

2008 — Анатолій Приставкін, російський письменник (повість «Ночувала хмаринка золота…» про російських дітей, відправлених в кінці війни в інтернат до Чечні, звідки в цей час депортували всіх місцевих жителів перекладена всіма європейськими мовами.).


Іменини відзначають...

 Герман, Іван, Павло, Сергій,  Ольга, Пелагея, Венедикт.

comments powered by HyperComments