За агентів в житті і в кіно, і чоловіків, що перетворюють квіткарок на леді

Вівторок, 26 липня 2011, 08:39
У 1908 році в США створено Федеральне бюро розслідувань, а в 1964-му з'явилася на світ Конгеніальна агентша ФБР – американська актриса Сандра Баллок.
міс конгеніальність

А в 1856 році народився Джордж Бернард Шоу, ірландській письменник, лауреат Нобелівської премії 1925 року «за творчість, відзначену ідеалізмом і гуманізмом, за іскрометну сатиру, яка часто поєднується з винятковою поетичною красою» («Візок з яблуками», «Андрокл і лев» , «Пігмаліон», «Кандіда»).

Цитата: «Крім тих речей, яким кожен може навчитися, – вміння добре одягатися і правильно говорити, і таке інше, – леді відрізняється від квіткарки не тим, як вона себе тримає, а тим, як з нею себе тримають».

Також в цей день...

У 1722 році в Бостоні оприлюднили декларацію, що оголошує війну індійцям. За скальп індійця було обіцяно від 15 до 100 фунтів.

1918 – президент США Вудро Вільсон закликає американський народ відмовитися від лінчування негрів. 

1941 — у Канаді засновано Українське товариство допомоги Батьківщині (згодом — Товариство об'єднаних українських канадців).

1968 – «Jackson 5» підписують контракт з фірмою грамзапису «Motown Records». Майклу тоді ще не виповнилося й десяти років, і ніхто не знає, що він стане королем поп-музики.

1989 – 24-річному американському студенту Роберту Морісу пред'явили звинувачення у створенні та запуску комп'ютерного вірусу. Морріс став першим творцем вірусу, підданих кримінальному переслідуванню.

1998 – в Іллінойсі (США) 246 парашутистів складають живе коло у небі (світовий рекорд).

Про знаменитих світу цього...

 У 1773 році народився   Ілля Тимківський, український i російський педагог, письменник i освітній діяч. Брав активну участь у заснуванні Харківського університету. 

1856 — Джордж Бернард Шоу, англійський драматург, лауреат Нобелівської премії з літератури.. 

1875 — Карл Густав Юнг, швейцарський психіатр, психолог, філософ, засновник «аналітичної психології». Дослідження Юнга (поряд із З. Фрейдом) призвели до того, що розповідати свої сни стало небезпечним для репутації заняттям.

1880 — Володимир  Винниченко, український письменник і політичний діяч..

1928 – Стенлі Кубрик, американський кінорежисер, творець ряду воістину епічних полотен («З широко закритими очима», «Суцільнометалева оболонка», «Сяйво», «Заводний апельсин», «Космічна одіссея 2001»).

1931 — Іван Дзюба, український літературознавець, критик, громадський діяч, дисидент радянських часів, Герой України, академік НАНУ.

1943 – Мік Джаггер, лідер групи «Rolling Stones».

1959 – Кевін Спейсі, американський кіноактор («Краса по-американськи»), володар 2-х Оскарів.

1970 – Андрій Григор'єв-Аполлонов, ведучий і співак, соліст групи «Іванушки International».

1973 – Кейт Бекінсейл, американська актриса і чарівна вампірша з «Іншого світу».

 Не цокаючись...

 У 1808 році помер  Артемій Ведель, композитор, хоровий диригент, співак, автор 29 церковних концертів. В 1799 р. був заарештований російським урядом, оголошений божевільним i утримувався в божевільні Кирилівського монастиря.  

1976  — Микола Носов, дитячий письменник, автор трилогії про Незнайку.

1984 — Джордж Геллап, американський статистик, засновник соціологічної служби.

2009 — Мерс Каннінгем, американський хореограф, реформатор сучасного танцю.

У Харкові...

26 липня 1892 року католицька церква Успіння Божої Матері освячена Могилівським єпископом Симоном, що «навмисне приїхав заради цього до Харкова...»

Іменини відзначають...

Гаврило, Степан, Юліан.

comments powered by HyperComments