П'ємо за точну вагу. Сьогодні – День працівників торгівлі України

Неділя, 31 липня 2011, 08:34
Це професійне свято скоро може перерости у всеукраїнське, бо кількість торговців на душу населення постійно зростає.
день працівників торгівлі

День працівників торгівлі відзначається в Україну в останню неділю липня, починаючи з 1996 року. Раніше працівники торгівлі відзначали своє професійне свято разом з працівниками сфери побутового обслуговування та працівниками ЖКГ. Свято так і називався – День працівників торгівлі, побутового обслуговування населення та житлово – комунального господарства.

 Сьогодні поздоровлення приймають всі, чиї спеціальності безпосередньо пов'язані зі сферою торгівлі і ресторанного господарства.

Також в цей день...

 У  1919 році Київ було зайнято Добровольчою армією Денікіна.

1919 — у Німеччині ухвалено Веймарську конституцію. Німеччина стала республікою..

1924 — польський уряд заборонив використовувати українську мову в державних установах Східної Галичини. 

 1928 – перші на заставці кіностудії «Metro-Goldwyn-Mayer» з'явився  лев, що гарчить . Це був перший звуковий фільм студії – «Білі тіні південних морів». Забавно, що левовий рик був найдовшим звуком у фільмі, тому що в ньому виголосили лише одне слово – «Привіт!». До речі, насправді жоден зі звуків, з якого комбінувався знаменитий звукологотіп левиним риком не був.

1937 – у ході масової операції НКВС в один день арештовані тисячі жителів Чечні.

1941 — Львів. Костя Паньківського обрано головою Генерального секретаріату Української Національної Ради..

1956 – почалося будівництво «хрущовок».

1961 – в Ізраїль прибув мільйонний іммігрант. Як показала історія, з часом ця цифра буде лише збільшуватися в геометричній прогресії.

1991 – відбулася перша рекламна піар-акція фінансової «піраміди», більш відомої як АТ «МММ».

1994 – у Сестрієре (Італія) Сергій Бубка поставив останній світовий рекорд. Він подолав планку на висоті 6 м 14 см. Коли б у нього в ті роки гідні суперники, можна не сумніватися, рекордний результат був би набагато вище: як показало вивчення відеозапису одного з його стрибків під час чемпіонату світу в Японії в 1991 році, Бубка міг подолати висоту 6 м 37 см.

Про знаменитих світу цього...

У 1906 році народилася Віра Марецька, радянська актриса театру і кіно, народна артистка СРСР («Дім на Трубній», «Член уряду», «Сільська вчителька»).

 1914 – Луї де Фюнес, французький кіноактор, режисер і продюсер іспанського походження, полюбився вітчизняному глядачеві за роль комісара Жюва в сазі про Фантомаса. 

1921 – Любов Соколова, радянська і російська актриса, народна артистка СРСР, майстер епізоду. Ім'я Любові Соколової внесено до Книги рекордів Гіннесса за унікальне досягнення: у кіно актриса зіграла близько 370 ролей.

 1930 – Олег Попов, цирковой артист, «сонячний клоун».

1937 – Едіта П'єха, російська радянська співачка польського походження, що встигла за свою кар'єру записати більше 10 дисків-гігантів на фірмі «Мелодія», пісні з яких увійшли до золотого фонду радянської естради.

1944 – Джеральдіна Чаплін, американська актриса, дочка Чарлі Чапліна.

1945 – Леонід Якубович, телевізійний ведучий, який побив всі рекорди за кількістю перевдягань на екрані (у своїй високохудожньої інтелектуальної телепередачі «Поле чудес»).

1962 – Уеслі Снайпс, американський кіноактор («Блейд», «Руйнівник», «Фанат», «Мистецтво війни»).

1964 – Сі Сі Кетч (Кароліна Катаріна Мюллер), німецька поп-співачка 1980-90-х років.

1971 – Сергій Кристовський, російський рок-музикант, бас-гітарист групи Uma2rmaH.

1980 – у чарівників Лілі і Джеймс Поттерів народився син Гаррі Джеймс. Так-так, той самий знаменитий Гаррі Поттер з романів Джоан Роулінг. Примітно, що дату народження для персонажа письменниця обрала свою – сама Роулінг народилася 31 липня 1965 року.

Не цокаючись...

 У  1849 році помер  Петефі Шандор, угорський поет, публіцист, революційний діяч словацького походження.

1886 — Ференц Лист, угорський композитор, піаніст, диригент.. 

1944 – Антуан де Сент-Екзюпері. Філософ, який подарував світу Маленького Принца і фрази «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», «Все в світі равновесно – де немає мисливців, немає і курей», вилетів з аеродрому на острові Сардинія в розвідувальний політ – і не повернувся.

2001 – Пол Андерсон, американський письменник-фантаст.

У Харкові...

1911 рік. Видання «Новий Час».

 «Багаті результати дають розкопки в слободі Верхнє Салтово, Вовчанського повіту. Розкрито цього літа вже 26 поховань, що містять скелети, прикраси, предмети домашнього ужитку, військові обладунки, убори кінської збруї. Могили належать до часу хозарського царства VII – IХ століть...»

Іменини відзначають...

 Омелян, Іван,  Гнат, Любомир.

comments powered by HyperComments