За законодавця моди, який розповів про головну родзинку жіночого одягу

Понеділок, 1 серпня 2011, 08:30
У цей день в 1936 році з'явився на світ Ів Сен Лоран, французький модельєр, король моди, і взагалі, співак жіночності.
Ів Сен Лоран

«Найкраща одяг для жінки – це обійми люблячого її чоловіка. Але для тих, хто позбавлений такого щастя, є я », сміливо заявляв кутюр'є. І встановив головне правило: «Найважливіше в жіночому одязі – жінка, яка її носить».

Також в цей день...

У 1498 році Христофор Колумб першим з європейців відвідав Венесуелу. Пробивний малий – де він тільки не був першим...

1514 – Великий князь московський Василь III в'їхав до Смоленська. Ця подія мала величезне історичне значення: місто 110 років знаходився під пануванням Литви, тепер всі руські землі були возз'єднані в межах єдиної Російської держави. На честь цієї перемоги в Москві був заснований Новодівочий монастир.

1619 – перші африканські раби доставлені в Джеймстоун, Вірджинія.

1774 – людство стало дихати на повні груди: англійським вченим Джозефом Прістлі був відкритий хімічний елемент кисень.

1793 – у Франції введена метрична система заходів і терезів, що стала основою для єдиної світової системи. Коли ж вона прижилася у слов'ян, її поетизували, розробивши метафоричні позначення для таких заходів, як 100 грам, 0.5 літра, etc.

1903 – Серафим Саровський зарахований до лику святих.

1939 – була створена служба інкасації при Держбанку СРСР. У Росії відзначається як День інкасатора.

1964 – в підкірку кожного радянського громадянина намертво засіла мелодія «Підмосковні вечори»: з цього дня в ефірі щопівгодини почали звучати позивні радіостанції «Маяк».

1971 – з ініціативи Джорджа Харрісона в Медісон-Сквер Гарден проведений благодійний концерт з двох частин на користь голодуючих у Бангладеш. Учасниками були Боб Ділан, Рінго Старр, Ерік Клептон і ін

1981 – дебют музичного телеканалу «MTV». Рівно через шість років він почав працювати і в Європі.

1998 – в Японії споруджено найбільший у світі паперовий журавель (розмах його крил досягав 63.33 метра).

Про знаменитих світу цього...

У 1819 році народився Герман Мелвілл, американський письменник, своїм романом «Мобі Дік» звернув увагу громадськості на проблему катованих браконьєрами китів.

1870 – Ілля Іванович Іванов, російський біолог-тваринник, який розробив метод штучного запліднення домашніх тварин і організував в 1901 році перший досвідчений пункт штучного осіменіння коней у селі Довгому Орловської губернії.

1923 – Валентина Леонтьєва, диктор телебачення, ведуча програм «В гостях у казки», «На добраніч, малюки!», «Від щирого серця», народна артистка СРСР.

1923 – Картер Браун (справжнє ім'я Алан Джеффрі Ейтс), англо-австралійський письменник, автор півтори сотні детективних романів, перший з яких називався «беззбройна Венера», а останній – «Порочна вдова».

1924 – Жорж Шарпак, фізик, лауреат Нобелівської премії 1992 року за винахід і впровадження в експеримент багатодротяних пропорційних камер.

1948 – Івар Калниньш, радянський і латиський актор театру і кіно.

1971 – актриса театру і кіно Наталія Кутепова («Орел і решка», «Настя»).

Не цокаючись...

У 1913 році померла Леся Українка, українська письменниця і поетеса.

1997 – Святослав Ріхтер, радянський і російський піаніст, один з найбільших музикантів XX століття.

У Харкові...

1851 – Міністр Народної Освіти чинності Найвищого веління наказав в 1851 році відкрити ветеринарне училище і при цьому вважати днем ​​його відкриття 1-е серпня. Харківське ветеринарне училище зараховане до навчальних закладів першого розряду, тобто до вищих.

Іменини відзначають...

Роман, Серафім, Степан.

comments powered by HyperComments