Виходимо в мережу і відзначаємо ювілей першого веб-сайту

Субота, 6 серпня 2011, 08:34
Двадцять років тому, 6 серпня 1991 року, з'явився перший у світі веб-сайт за адресою http://info.cern.ch/
сайт

Його творець Тім Бернерс-Лі опублікував на ньому опис нової технології World Wide Web (WWW), заснованої на протоколі передачі даних HTTP, системі адресації URI і мові гіпертекстової розмітки HTML. Також на сайті були описані принципи установки і роботи веб-серверів і веб-браузерів. Сайт став і першим в світі інтернет-каталогом, оскільки пізніше Тім Бернерс-Лі розмістив на ньому список посилань на інші сайти.

Відвідувачі могли вчитися працювати і поводитися з гіпертекстом, технічних деталей для того, щоб створювати власні інтернет-сторінки. Тут давалося докладне пояснення про пошук інформації в мережі.

Сьогодні не залишилося ніяких скріншотів оригінальної сторінки цього сайту. Хоча в будь-якому випадку, зміни в інформацію сайту вносилися щодня. Сьогодні можна знайти більш пізню копію цього сайту (1992) на вебсайті консорціуму World Wide Web.

Також в цей день...

У 1378 році відбулася битва на річці Вожа (Рязанщині): князь Дмитро Іванович, згодом Донськой, розбив каральну експедицію хана Мамая.

1496 – брат Х. Колумба Бартоломео Колумб заснував – Санто-Домінго – столиці Домініканської Республіки.

1790 – письменник А. Радищев засуджений до страти за книгу «Подорож з Петербургу до Москви».

1889 – проведено останній бій боксерів без рукавичок.

1889 – цивілізація зробила ще один крок вперед: у Лондоні був відкритий готель «Савой» – перший у світі готель з ванною в кожному номері.

1890 – вбивця Вільям Кеммлер став першим страченим на електричному стільці (Нью-Йорк).

1926 – 19-річна Гертруда Едерле першою з жінок перепливла Ла-Манш. Відстань у 56 км вона подолала за 14 годину 31 хвилину, на 1 годину 59 хвилин покращивши попереднє досягнення чоловіків. І хто тут після цього сильна стать?

1929 – в Брістолі відкрилися перші у Великобританії курси автомобільного водіння. І, разом з шахтарями, космонавтами, каскадерами і місіонерами, з'явилася ще одна смертельно небезпечна професія: автоінструктор (особливо шкідливою ця робота стала, коли за кермо кинулися дами).

1932 – відкрився перший Венеціанський кінофестиваль. Просто спасибі!

1961 – був запущений космічний корабель «Восток-2», який пілотував громадянин Радянського Союзу льотчик-космонавт майор Герман Титов. На момент польоту Титову було без одного місяця 26 років, завдяки чому він є наймолодшим з усіх космонавтів, які побували в космосі.

1962 – Ямайка стала незалежною після існування протягом 300 років як Британської колонії. Це – де-юре. А де-факто, корінним ямайців, особливо що з'явилися з 1930 року прихильникам растафаріанства, було байдуже, вважає їх хто-небудь своїми підданими, чи ні.

1965 – в Англії випущений четвертий альбом «The Beatles» «Довідка».

1968 – диск гурту «The Doors» – «Waiting For The Sun» – став «золотим».

1971 – група «Procol Harum» дала концерт у канадському місті Едмонтон разом з місцевим симфонічним оркестром. Випущена пізніше платівка стала однією з найкращих в історії рок-музики запису живцем.

1977 – в Мон-де-Марсан (Франція) пройшов другий (і останній) Європейський панк-рок-фестиваль.

1996 – НАСА відповіло на одвічне питання «Чи є життя на Марсі?», оголосивши про те, що на метеориті, що відколовся від Марса і впав на Землю, знайдено залишки мікроорганізмів, що існували 3 млрд. років тому.

Про знаменитих світу цього...

У 1881 році народився Олександр Флемінг, шотландський бактеріолог, першим виявив антибіотик пеніцилін, лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицині 1945 року.

1928 – Енді Уорхол, американський художник словацького походження, автор фільмів, видавець корифей поп-арт руху. Став відомий з 1962 як дизайнер упаковок фірм Кемпбел і Кока-Кола.

1970 – М. Найт Шьямалан, американський кінорежисер і сценарист індійського походження («Повелитель стихій», «Шосте почуття», «Таємничий ліс», «Знаки»).

1970 – Марина Могилевська, радянська і російська актриса («Каменська», «Марш Турецького»).

1972 – Джеррі Холліуелл, колишня «перчинка» з групи «Spice Girls», яка тепер перекваліфікувалася в актрису і дитячу письменницю.

1981 – Ірина Рахманова, російська актриса, більш відома як Віола Тараканова.

Не цокаючись...

У 1585 році помер Єрмак Тимофійович Аленін, козачий отаман і підкорювач Сибіру.

1660 – Дієго Веласкес, іспанський художник.

1925 – Григорій Котовський, командир Червоної Армії.

1945 – в 8 годин 15 хвилин американський бомбардувальник Б-29, названий «Енола Гей» на ім'я матері командира екіпажу, скинув атомну бомбу «Малюк» на японське місто Хіросіму. Число жертв ядерного бомбардування продовжує збільшуватися до цього дня, так як наслідки вибуху позначаються вже на кількох поколіннях.

У Харкові...

6 серпня 1880 року «пан керуючий Міністерством Народного освіти, статс-секретар Сабуров дозволив перетворити вмістом Д. Д. Оболенський в Харкові жіночий пансіон в жіночу гімназію імені вчительки: Харківська Жіноча Гімназія Д. Д. Оболенської...» З 1880 по 1908 рр. курс гімназії закінчать 490 учениць.

Іменини відзначають...

Борис, Гліб, Давид, Христина, Роман.

comments powered by HyperComments