Листи до бюджетного султана: На батьківщині Іллі Рєпіна шукають гроші на оновлення музею художника

Четвер, 4 липня 2013, 14:44
Наступного року ми відзначимо 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна (1844-1930 рр.). Зараз будівля Художньо-меморіального музею художника в м. Чугуїв потребує ремонту та реконструкції, так само, як і садиба Рєпіна і парк його імені. Обласна влада Харківщини має намір збільшити площу експозиції музею І. Рєпіна за рахунок цокольних приміщень, якщо, звичайно, знайде необхідні кошти.
Листи до бюджетного султана: На батьківщині Іллі Рєпіна шукають гроші на оновлення музею художника

"Існують два шляхи досягнення цієї мети: по-перше, можна звернутися до народних депутатів. Якщо Верховна Рада прийме рішення про святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна на державному рівні, це дасть нам можливість більш якісно відзначити цей ювілей і в черговий раз показати всьому світу, яка видатна людина жила і творила на території Харківської області. Другий шлях - реконструкція та реставрація об'єктів культури власними силами. Зокрема, будівлі галереї музею Рєпіна - тут свого часу розташовувався Штаб військових поселень, який згадується в багатьох історичних літописах ", - заявив голова Харківської обласної державної адміністрації  Михайло Добкін.

Він зазначив, що наразі є можливість силами обласного бюджету на порядок просунутися в реконструкції. Зокрема, необхідно збільшити площу під експозицію у вже існуючих приміщеннях і забезпечити постійний приплив відвідувачів.

Якою буде ідея реконструкції, яке знадобиться фінансування - протягом півтора місяця визначать фахівці. Голова  ХОДА  підкреслив, що будівля велика, вимагає масштабних робіт, і слід враховувати сьогоднішні можливості обласного бюджету.

Одним з варіантів Добкін назвав створення центру для виставок молодих  художників. Для цього передбачається привести до ладу цокольний поверх будівлі, де майстри-початківці зможуть виставляти свої творіння і проводити різні заходи.

comments powered by HyperComments