Німецька музична лірика у Харкові

Ольга Телипська  |  Субота, 14 вересня 2013, 16:55
Сьогодні у Харкові в рамках проекту «Тижні Німеччини в Україні» відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Харківської обласної філармонії під керівництвом Франца Шотке. Концерт відкриє серію мистецько-культурних заходів.
Німецька музична лірика у Харкові

Отож сьогодні, харків’яни мають змогу насолодитися вишуканою музикою, яка підібрана таким чином, щоб відкрити для нас Німеччину: чи то будуть виконувати твори німецьких композиторів, чи композиторів, чия творчість неодмінно перепліталась з ФРН.

На перший план виходить постать напрочуд цікавого німецького диригента Франца Шотке, представника молодого покоління європейських майстрів музикантів.

Він вільно володіє чотирма іноземними мовами (італійською, англійською, іспанською та французькою). За плечима у нього – досвід роботи як оперного та хорового диригента.

У 2000 році Франц заснував всесвітньовідому Kammerphilharmonie в Мюнхені. Тепер багато гастролює, виступаючи з оркестрами Польщі, Росії, Болгарії, Чехії, Румунії, Ізраїлю, Німеччини та інших країн.

Сьогодні в концертному залі Харківської філармонії звучатиме – Симфонічна поема Яна Сібеліуса «Фінляндія».

Завтра, 15 вересня в Будинку органної та камерної музики лунатиме вокальна лірика німецьких композиторів.

20 вересня звучатиме камерна музика, ми почуємо вокальну лірику «Лейпциг Веймар» із циклу «Велика музика великих міст».

21 вересня – органна музика І.С. Баха у виконанні московського органіста Н. Григорова.

Нагадаю, що «Тижні Німеччини» в нашому місті відбуваються за підтримки Генерального консульства Німеччини в Донецьку, Почесного консула Німеччини в Харкові, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та представників німецьких організацій у Харкові.

 

comments powered by HyperComments