«Тіло» Оксани Пиж в арт-центрі Workshop

Ольга Телипська  |  Середа, 2 жовтня 2013, 11:13
5 жовтня в арт-центрі Workshop (Харків, проспект Л. Свободи, 57) відбудеться відкриття виставки Оксани Пиж «Тіло». Художниця представить серію картин, що зображають людську природу і емоційний світ людини. Кожна людина є єдиною та неповторною у своєму роді, зі своїм характером, своєю життєвою позицією.
«Тіло» Оксани Пиж в арт-центрі Workshop

Тим не менше, для нормального сприйняття себе самого необхідно перебувати перш за все в гармонії із собою та з довколишнім середовищем.

У цьому проекті Оксана Пиж спробувала деперсоналізувати людину, щоб проявити і підкреслити в ній її сутнісний, «тваринний» та природний аспект буття. Інстинкти людини, на переконання мисткині, це зв'язок з навколишнім світом.

Людина без інстинктів – це безособистісний суб'єкт. Автор намагалася  акцентувати саме красу людського тіла. Оксана Пиж відома не лише в Україні, її знають та високо оцінюють її творчість і в інших країнах.

Оксану Пиж – вважають відкривачем нового напрямку у мистецтві, так званого конс'юмеризму – мистецтво захисту тварин. Свого часу Оксана представила відповідний проект і з того часу, поправу вважається новатором у мистецтві. Термін «конс'юмеризм» отримав широке поширення в області сучасного мистецтва, міцно втілившись у свідомість цінителів прекрасного, тим самим внісши гідний внесок у суспільство.

Оксана Пиж.  "Она"

«Конс'юмеризм» підкреслює взаємозв'язок між глобальними проблемами сьогодення, акцентуючи увагу на необхідності пошуку рівноваги, і відкриває очі на жорстокість сьогоднішньої харчової промисловості, наслідки якої переходять межу людяності.

Оксана Пиж – перша художниця, яка висвітила проблему жорстокого поводження з тваринами дуже гуманним, але в той же час шокуючим способом. Вона любить стати вити провокуючі питання: «Які найсерйозніші проблеми людства на сьогоднішній день?». І сама ж на них відповідає: «Жорстокість, голод і ожиріння!». Художниця переконана, що платою за жорстокість і нераціональність людини є такі кардинально різні проблеми сьогодення, як голод та ожиріння. У той час як одна частина планети гине від ожиріння, інша страждає від нестачі їжі.

«Справжня варта» впевнена, що творчість Оксани Пиж, викличе у відвідувачів майбутньої виставки цікаві, а можливо і суперечливі почуття. Нагадуємо, 5 жовтня в харківському арт-центрі Workshop - відкриття виставки Оксани Пиж «Тіло».

comments powered by HyperComments