Арт-галерея Workshop починає: Як вижити в сучасному мистецтві?

Ольга Телипська  |  Середа, 2 жовтня 2013, 19:48
В жовтні харківська арт-галерея Workshop розпочинає курс лекцій «Теорія виживання у сучасному мистецтві». Головною причиною такого лікбезу Workshop бачить у тому, що більшість відвідувачів музеїв, виставок, та схожих сучасних акцій дезорієнтовані в цьому мистецькому просторі, тому варто їх скерувати та підказати визначальні контрапункти сприйняття модернового мистецтва. Уроки психологічної стійкості викладатимуть філософи, науковці, мистецтвознавці та митці.
Арт-галерея Workshop починає: Як вижити в сучасному мистецтві?

Частину лекцій читатиме кандидат філософських наук Михайло Шильман, який вважає, що «Сучасне мистецтво не оперує категорією «піднесене». Відбувається естетизація побутового та профанація високого. У сучасному стані культури зазор між мистецтвом і життям практично нульовий. Власне мистецтво полягає в здатності спровокувати мислення виведенням зі стану споживчого самовдоволення».

Серед зацкавлень Михайла Шильмана не тільки філософія і сучасне мистецтво, а також і театр, археологія та подорожі. Довгий час він жив і працював в Ізраїлі, їздив по Європі, останні вісім років викладає філософію в Харківському університеті ім. В.Н. Каразіна. Михайло Шильман є автором книги «Такти історії» та збірок поезії «Подих Чейн-Стокса» та «Сінай».

Михайло Шильман

Альона Гордієнко

Наочною безпекою займатиметься молода харківська художниця Альона Гордієнко (Крикунова), а також молода і вже достатньо знана Лілія Ісік. Свого часу в Лілії була змога спробувати роль провідника для  глядачів у захоплюючу подорож в чужий світ. Презентуючи свою виставку «Реальність ... ілюзія?» у серпні цього року, Лілія заклала концепцію того, що самому варто навчитись розпізнати, де міститься реальність, а де – всього лише ілюзія. Таким чином можна передбачити, що і лікбез арт-галереї Workshop залишатиме простір для уяви, а також можливість заглянути всередину себе і з'ясувати закодовані дороговкази митців.

Лілія Ісік

Перший урок відбудеться вже цієї п’ятниці 4 жовтня о 17.00, на якому можна отримати відповіді на наступні запитання:

- Як розпізнати в сучасності мистецтво?

- Що робити при зіткненні з сучасним мистецтвом ?

- Чому в житті сучасної людини так багато мистецтва?

- Чи варте чогось сучасне мистецтво поза сучасним життям?

- Чим загрожує зустріч із сучасним мистецтвом ?

comments powered by HyperComments