В дитячій музичні школі провели авторський концерт Лариси Донник

Юлія Гуш  |  Середа, 8 січня 2014, 22:10
6 січня в харківській дитячій музичній школі ім. В. Сокальського відбувся авторський концерт композиторки Лариси Іванівни Донник. Захід був присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
В дитячій музичні школі провели авторський концерт Лариси Донник

На фото:  Лариса Донник

Концерт відбувся у Великій залі ДМШ  № 9  (Харків, вул. Сергія Єсеніна, 8).  У ньому взяли участь учні, студенти та викладачі музичних навчальних закладів міста. Вони виконали твори різноманітних жанрів, написані Ларисою Донник в різні часи.

Зокрема, на концерті були представлені хорові, вокальні твори, фортепіанні п’єси, п’єси для українських народних інструментів та багато інших. Виступили і учні  Лариси Донник, які виконали свої номери під акомпанемент композиторки.

Наприкінці концерту Лариса Донник виконала твори з циклу «Замальовки для фортепіано» - «Молитовне» та колядування «На межі двох діб – язичницької та християнської». Вона висловила щиру подяку всьому творчому колективу за організацію свята, адже всі педагоги пішли їй назустріч і ніхто з них не відмовився взяти в ньому участь.

Довідка

Лариса Донник народилася 18 червня 1938 року в Харкові. В 1961 році закінчила Харківський інженерно-будівельний інститут, а в 1967 – Харківський інститут мистецтв імені І.П. Котляревського. З 1967 року викладала музично-теоретичні дисципліни в музичних школах міста.

З 1971 року обіймає посаду педагога вищої категорії по класу композиції в ДМШ  № 9 імені Володимира Сокальського. Прийнята до Національної спілки композиторів України 29 травня 1986 року.

comments powered by HyperComments