В Муніципальній галереї відкрилась виставка Сергія Школяра

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 6 червня 2014, 21:38
6 червня в харківській муніципальній галереї відкрилася художня виставка Сергія Школяра під назвою «Міські казки».
В Муніципальній галереї відкрилась виставка Сергія Школяра

В свої картинах художник відображає світ міських історій, які йому вдалося піддивитися та відобразити на полотні. Автор працює техніці масляного живопису, левкаса, графіки. В своїх роботах він тяжіє до гротескних образів анімалістики.  

«Головний меседж полягає в тому, що той побут, який нас оточує, прості речі, які ми бачимо щодня на вулиці, цілком можливо перетворити в казки, – розповів Сергій Школяр, – те, що називається міським фольклором. Це підглянуті маленькі життєві історії, спостереження, анекдоти і натяки. Часом досить навіть кількох слів, які потім можна перетворити на сюжет. Це і є основна ідея цієї виставки».

«Що мене надихало? Книги, спілкування з дітьми, чтиво. В основному це ті ж казки, які я читаю своєму синові на ніч. Так я просто згадую своє дитинство. Заново все це йому розповідаю і тим самим пригадуюю те, що я сам переживав. А раніше люди читали багато книжок. Розваг інших не було. А дитина по-своєму це інтерпретує та іноді ставить запитання, які навіть цікавіші за сюжет тієї казки.

Виставка триватиме до 27 червня.

Довідка: Сергій Школяр – український художник родом з Хмельницька. 1997 року навчався графічному дизайну в Тульському політехнічному інституті. В 2003 закінчив Технологічний університет Поділля. З 2010 по 2013 брав участь у чотирьох персональних виставках. Учасник міжнародного конкурсу живопису «Ukrainian Art Week». В 2013 році організував персональну виставку в галереї «АrtnovaSoft» (Тель-Авів, Ізраїль).

 

 

comments powered by HyperComments