В «Костюринському провулку» триває виставка «В мире неназванном»

Юлія Гуш  |  Субота, 20 вересня 2014, 05:18
В харківській галереї сучасного мистецтва«Костюринський провулок» триває виставка художниці-аматорки Марії Єрлигіної «В мире неназванном».
В «Костюринському провулку» триває виставка «В мире неназванном»

Цю виставку авторка присвятила пам'яті свого друга Владислава Зубенка, який загинув під час трагічних подій на Майдані. Йому дуже подобались роботи Марії і він хотів колись побачити їх на виставці. Сама Марія Єрлигіна за фахом біолог. Професійної художньої освіти вона не отримала, хоча завжди любила малювати. За її словами, свою любов до науки та біології вона втілила в своїх роботах. Більшість картин написані гуашевими фарбами. Що до художнього стилю, то сама авторка визначає його як наївний сюрреалізм.  

«Ці роботи змушують замислитися про те, що у кожного з нас є свій внутрішній світ, який не схожий на інші, – розповіла Наталія Нечепуренко, арт-директор галереї «Костюринський провулок, – ми всі такі різні, різнобарвні та багатогранні. І наша задача – навчитися розуміти один-одного. Можливо хтось, побачивши ці роботи, взагалі не зрозуміє, як таке може бути. Як можуть народитися такі фантазії. Як можуть виникнути такі неземні істоти. Такі світи, яких насправді немає. Або якщо вони є, то хтось їх бачить, а хтось – ні».

Також на думку Наталії Нечепуренко, ці роботи цікаві ще й тим, що художниця не отримувала професійної освіти. Адже за словами багатьох художників, така освіта може стерти власні, індивідуальні риси в творчості, які властиві тільки окремо взятій людині.

Виставка триватиме до 25 вересня.                  

comments powered by HyperComments