У столиці Слобожанщини презентували виставку живопису, присвячену осені

Аріадна Скела  |  Середа, 24 вересня 2014, 18:59
Від романтичних осінніх пейзажів до колоритних натюрмортів, які миттєво можуть розбурхати апетит. У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася експозиція «Осіннє коло».
У столиці Слобожанщини презентували виставку живопису, присвячену осені

 

Мета арт-проекту, кажуть організатори, розкрити осінню тематику полотен художників з філософської точки зору, з позицій безперервного руху буття та часу, де завмирання природи є обов’язковим моментом зародження життя.

Виставка, розповідають автори картин, об’єднала живописців різних поколінь та художніх напрямів, де кожен митець зображує осінь по-своєму.

Майстер пензля Руслан Варламов для експозиції підготував вісім полотен.  Кожне з них, твердить автор, передає певний настрій душі та репрезентує осінню пору року різними відтінками кольорів. В арсеналі робіт художника є і похмурі вечірні урбаністичні пейзажі, і мажорні золотаві лісові краєвиди.

Руслан Варламов художник

-              Об’єднує всі вісім моїх робіт те, що всі картини виконані олією на полотні. Напрям, в якому я працюю, це академічний реалізм. Це вже не перша моя виставка. Я професійний художник, тож завжди беру участь у виїзних пленерах, в обласних та всеукраїнських експозиціях. Були у мене і персональні виставки. Остання з них відбулася в 2011 році. Вона проходила в харківській галереї  «Золотий вік». Також я брав участь у пересувних експозиціях живопису містами Греції.

На виставці також свої роботи презентували харківські художники Михайло Алатарцев, В’ячеслав  та Ольга Бабак, Ілона Бобрицька, Леонід Золотарьов, Богдана Назаренко, Костянтин Савченко. Усі ці майстри разом сформували цілісний образ української осені  в контексті харківської школи живопису.

Експозиція картин  «Осіннє коло» триватиме до 4 жовтня. Відвідати виставку можна за адресою: Держпром,  4-й під’їзд, 1-й поверх.

 

Довідка. Художник Руслан Варламов.

Руслан Варламов народився в 1970 році в Харкові. Останнім часом живе в приватному будинку в мальовничому куточку селища Покотилівка.  З дитячих років основним захопленням і заняттям Руслана було малювання. У 2002 році він закінчив харківське художнє училище з червоним дипломом. Деякий час поєднував заняття живописом з викладанням в художній студії, але бажання писати картини перемогло. Працює в області станкового живопису, основний матеріал - олія.  Із задоволенням бере участь у виїзних пленерах. Учасник багатьох всеукраїнських і обласних виставок, у тому числі персональних (остання персональна виставка з успіхом пройшла в 2011 році в харківській галереї "Золотий вік"), а також пересувних виставок живопису в містах Греції.

У 2006 році Руслан став переможцем міжнародної виставки "Кораблі і море" в харківській галереї "Маестро". Він є частим учасником виставок в цій галереї. Роботи Варламова поповнили багато приватних колекцій як в Україні, так і за кордоном (Австрія, Греція та ін.), представлені в каталогах харківського культурного центру "Сирин", галереї  "Маестро", та інших друкованих виданнях. З картин Варламова розпочинається каталог грецької виставки живопису 2009 р. "Art for life".

 

Аріадна Скела

comments powered by HyperComments