У Києві цієї зими зазвучить "Солодко-гіркий романс"

Четвер, 4 грудня 2014, 14:13
Саме так зветься ліцензійний альбом харківської співачки-шансоньє Люцини Хворост, який щойно вийшов у київському музичному видавництві "Наш Формат".
У Києві цієї зими зазвучить "Солодко-гіркий романс"

Видання альбому стало можливим завдяки допомозі Романа Коваля, відомого письменника, історика і мецената, який ставить собі за мету підтримувати значущі, на його думку, явища сучасної української музичної культури.

"Солодко-гіркий романс" - це не тільки романси, а й танґо, і вальси, і слоуфокси, і навіть рок-балади. Свою пісенну творчість Люцина Хворост зараховує до шансону в первісному, французькому значенні слова; такий шансон балансує на стику двох жанрів - міського романсу і традиційної естрадної пісні. Диск складається з 19 композицій, серед яких переважна більшість - на слова і музику самої Люцини Хворост. До альбому причетні також поети Володимир Базилевський (Київ) і Лариса Вировець (Харків), а також досвідчений харківський бард Микола Воловик (одна з пісень альбому - дуетна). Бонусом стали дві відомі пісні: багаторазово чуте на харківському Євромайдані "Повстанське танґо" авторства Ольги Ільків і Марти Пашківської, зв'язкових Романа Шухевича, та леґендарна "Верше мій, верше".

Столичну презентацію музичного альбому, як стало відомо, збираються приурочити до презентації чергової історичної розвідки Романа Коваля, запланованої на січень.

 

Люцина Хворост (нар. 1982 р.) - харківська поетеса, прозаїк, журналіст, співачка-шансоньє. Авторка двох виданих збірок поезій ("ГаЛЮЦИНАції", 2009, і "Паперовий кораблик", 2010). Лавреат І премії Першого міжнародного конкурсу виконавців українського романсу імені Квітки Цісик (2011) та ІІ премії Фестивалю українського романсу "Осіннє рандеву" (2013).

comments powered by HyperComments