В Харкові презентували проект «UKRoPOlis» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 грудня 2014, 23:26
3 грудня в Харкові відбулася презентація україно-польського проекту «UKRoPOlis», ініціатором якого став театр «Арабески» при підтримці генерального консульства Республіки Польща в Харкові.
В Харкові презентували проект «UKRoPOlis» (фото)

В прес-конференції взяли участь Анджей Северин, актор и режисер Польського театру в Варшаві, Якуб Коралевський, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові та Михайло Барбара, актор театру «Арабески», який займався перекладом постановки.


Того ж дня «Арабесках» пройшов моноспектакль «Шекспир Forever!». В ньому режисер втілив власне бачення шекспірівських текстів та переосмислив їх. В постановку включені такі твори, як: «Генріх V», «Макбет», «Гамлет», «Ромео и Джульєтта», «Буря» тощо. «Я хотів зібрати таку підбірку текстів, яка б змішувала мене користуватися всією палітрою виражальних засобів, – розповів Анджей Северин, – я хотів бути і старим, і молодим, і чоловіком, і жінкою, і трагіком, і коміком. Ким завгодно. Цей спектакль є своєрідним акторським маніфестом».


Наприкінці прес-конференції присутні могли задати власні питання. Зокрема, тоді прозвучала тема ролі мистецтва інформаційній війні та житті суспільства загалом. «Я знаю що театр не спинить танки, – повідав Северин, – коли мені було 18 я думав, що за допомогою своєї театральної роботи я зможу захистити Батьківщину. Але потім я зрозумів, що вона справляється без мене. Але коли я спостерігав за так званим «поколінням Солідарності» то зрозумів, що воно хоча б частково створене мистецтвом 70-х років».
 

comments powered by HyperComments