В Літмузеї пройшло відкриття виставки «Різдвяні янголи» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 грудня 2014, 21:28
4 грудня в харківському Літературному музеї відбулося відкриття святкової виставки під назвою «Різдвяні янголи».
В Літмузеї пройшло відкриття виставки «Різдвяні янголи» (фото)

Цього разу янголів в Літмузеї можна було зустріти скрізь. Паперові, глиняні, виготовлені з тканини, гіпсу чи старих книжок – вони знайшли своє місце і на полицях, і на стінах, і під стелею музею. Головною окрасою виставки стали книги як українських, так і зарубіжних авторів. В них янголи також були присутні – вже у вигляді персонажів тих творів.

«Це третій етап нашого великого проекту, який почався з «Книги»,– розповіла Наталія Руденко, старший науковий співробітник Літературного музею, – оскільки у нас зараз особлива пора, у нас свято, то ми підготували виставку з такою тематикою – «різдвяні янголи». Що ми мали на увазі? По-перше, ми брали літературу, героями яких були янголи, по-друге, авторів, які мають імена святих, чиї дні ми відзначаємо в грудні та січні, від Марії до Тетяни».

Того дня Наталія Руденко розповіла дітям про цих святих. Так вони дізналися, ким в християнській релігії є діва Марія, святі Катерина, Андрій, Варвара, Микола, Ганна, Анастасія, Степан, Меланія, Василь, Іван та Тетяна. Також вона влаштувала для них різноманітні ігри з іменами та текстами. За словами Наталії, мета цього заходу не відрізняється від попередніх: це все робиться для того, щоб зацікавити дітей в читанні.

Також того дня відбулися різного роду майстер-класи. Всі охочі могли навчитися виготовляти сувеніри з вторинної сировини. Адже свята-святами, а про екологію слід замислюватися в будь-яку пору року. 

comments powered by HyperComments