В університеті відкрилася сюрреалістична виставка Карла Росмана (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 грудня 2014, 23:27
4 грудня на кафедрі медіакомунікацій ХНУ імені В.Н. Каразіна відкрилася сюрреалістична виставка Карла Росмана. На ній було представлено близько 30 робіт автора.
В університеті відкрилася сюрреалістична виставка Карла Росмана (фото)

Карл Росман – це художнє alter ego студента Євгена Плюсніна. Всі роботи, які можна побачити на цій виставці, представлені саме від його імені. «Це те, що не має фізичної оболонки, – розповів він, – Карл Росман на цих стінах. Він їх огортає. Це певне творче начало. Воно достатньо темне. Ці роботи –чорне дзеркало. Дзеркало, в яке людина подивиться і побачить те, що вона витіснює, що витіснює в ній культура. Можливо, в цьому вона щось відкриє для себе.

Всі фотографії виконані в темних барвах. В них автор виразив особливий стан психіки, який може виходити за межі звичних уявлень щодо нормальності та об‘єктивності, а іноді навіть торкатися тих чи інших табуйованих в соціокультурному середовищі тем.

«Я жодного разу не закликаю до суму чи чогось подібного, – продовжив Карл-Євген, – я хочу, щоб люди подивилися на інший бік життя. Який вони ніколи не повісять на стіну у себе вдома і не будуть ним милуватися. Але потрібні місце, те б людина могла приділити увагу і цій темі. Таке місце я організував в нашій галереї. Я намагався зобразити певне несвідоме. Тобто те, що відбувається в Карла Росмана в голові».

Виставка знаходиться в північному корпусі ХНУ імені В.Н. Каразіна (аудиторія 3-58). Триватиме вона до 31 грудня. 

comments powered by HyperComments