Виставка «Книга familіa» офіційно відкрита (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 31 січня 2015, 23:40
31 січня в харківському Літературному музеї пройшло офіційне відкриття виставки «Книга familіa».
Виставка «Книга familіa» офіційно відкрита (фото)

Близько опівдня працівниці Літмузею провели майстер-класи з оформлення музейних поличок. Відвідувачі мали нагоду принести знакову для себе чи своєї родини книжку та написати про неї історію. Це могла би бути книжка, яка колись справила на них сильне враження. Або та, якою зачитувалося в їх родинах не одне покоління. Тут є і дитячі книги, і збірки поезій, і навіть книга «Про смачну та здорову їжу». Мабуть, одним з найбільш цікавих експонатів є «Кобзар», якому близько 80 років. Як написав теперішній власник цієї книги, вона свого часу побувала з його дідом на засланні.

Паралельно проходила виставка самого Літмузею, над якою задовго до цього працювали професійні експозиціонери. На ній представлені раритетні книги, які свого часу полюбилися таким літераторам, яка Леся Українка, Всеволод Нестайко та Корній Чуковський.

Після проведення майстер-класів відбулося урочисте відкриття виставки. Відвідувачі Літмузею отримали можливість відчути себе детективами та розшифрувати письменницьке книжкове досьє, потримати в руках деревні «аналоги» сучасних книг та з’ясувати, з чого насправді складається паперова книжка.

 

comments powered by HyperComments