В «Костюринському провулку» стартувала виставка «Майстерня сонця» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 6 травня 2015, 13:06
5 травня в галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» стартувала персональна виставка Антоніни Савченко і Ганни Червонної під назвою «Майстерня сонця».
В «Костюринському провулку» стартувала виставка «Майстерня сонця» (фото)

На виставці передусім представлені роботи, виконані в техніці гарячого батику. Під час їх написання художниці користувалися аніліновими фарбами. Не уникнули вони творчих експериментів: під час створення робіт були використані різні матеріали – від войлоку до друку на тканині. Крім того, на виставці представлені також роботи, виконані в техніці олійного живопису. Загалом, в дуеті художниці працюють з 2008 року.

«Ідея полягала в тому, щоб використовувати батик не як декоративне, а більше як живописне мистецтво, – розповіла Антоніна Савченко, – ми сюди додали об’єми, графіку. На деяких роботах є відтиски. Ми працюємо в техніці гарячого батику. Чому ми обрали цю назву? Коли ми почали працювати разом, наше перша робота з'явилася весною. Коли все цвіло, все радувало».

«У нас тут є і живописні робити, і батик, – зазначила Ганна Червонна, – ми, в принципі, зробили завершальну для себе виставку. Вона відповідає назві – це квіти, сонце, те, що нас оточує, те, що нас тішить. І по колориту виставка вийшла достатньо яскравою, достатньо емоційною».

Виставка триватиме до 15 травня 2015 року за адресою: по адресу: г. Харків, пер. Костюринський, 1.

comments powered by HyperComments