В Спілці письменників презентували відеоцикл «Харківські завулки» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 7 травня 2015, 13:18
6 травня в харківській Спілці письменників пройшла презентація художньо-документального відеоциклу Владислава Проненка «Харківські завулки».
В Спілці письменників презентували відеоцикл «Харківські завулки» (фото)

Того дня глядачі побачили перші п’ять серій з багатосерійного відеоциклу, присвяченого маловідомим чи невідомим сторінкам історії Харкова. «Це такі собі відеоекскурсії по харківських завулках, – зазначив Владислав Проненко, – і всі ті історії, пов’язані з цими закутками, які я знаю». Проте за його словами, цей фільм не претендує на документальність та історичну достовірність.

«Напевне, він потрібен, щоб нарешті пробудилася любов до рідного краю, до міста, в якому ми живемо, – розповів Владислав Проненко, – тому що харківські завулки зберігають в собі скільки таємниць і легенд, про які люди ще не мають жодного уявлення. В історії міста харків’яни взагалі не обізнані. Навіть серед мої друзів є такі. Коли я згадую те, що для мне є самим собою зрозумілим, виявляється, що проживши п’ятдесят і більше років вони там ніколи не були і нічого про це не знають. Харків'яни своєї історії не знають або знають у збоченому вигляді».

За словами оператора Романа Черемського, для творців фільму важливо було задокументувати Харків таким, яким він є зараз. Адже через роки він неодмінно зміниться. Крім того, як було сказано, увага саме до харківських завулків була не випадковою. Адже центр міста вже вивчений,  а поза ним мало хто що знімав.

Загалом, Владислав Проненко планує зняти 25 серій, присвячених харківським завулкам. Уже готові відео можна знайти в мережі у вільному доступі

comments powered by HyperComments