«Каллас назавжди»: в Муніципалці показали фільм про видатну оперну співачку

Юлія Гуш  |  Неділя, 8 листопада 2015, 12:01
7 листопада в Харківській муніципальній галереї пройшов показ біографічної кінострічки «Каллас назавжди».
«Каллас назавжди»: в Муніципалці показали фільм про видатну оперну співачку

Фільм режисера Франко Дзеффіреллі описує декілька років життя знаменитої оперної співачки Марії Каллас. Це період закату її кар’єри, коли співачка переживала кризу, зачинившись в своїй паризькій квартирі. Проте в цей важкий період друг та продюсер Марії Ларрі Келлі запропонував їй знятися в декількох фільмах, які в результаті стали користуватися популярністю в глядачів. Подібний успіх становиться поштовхом до нових досягнень співачки, в тому числі до повернення на сцену.

Показ фільму відбувся в межах проекту «Європейські театральні студії». «Ми цей фільм показуємо в рамках проекту, який направлений на дослідження європейського авангардного театру, –розповіла Ася Сэніна, співорганізатор проекту, – авангардного не в вузькому сенсі, а в сенсі нових театральних практик. Ми вирішили, що кожного сезону ми будемо окремий місяць присвячувати певній цікавій речі. В цьому сезоні ми обрали оперу. І сьогодні в межах дослідження опери ми показуємо фільм про видатну оперну співачку Марію Каллас».

Дослідження опери на цьому не завершуються. 14 листопада глядачі мають нагоду подивитися фільм «Богема» Роберта Дорнхельма, який являєсобою екранну адаптацію опери Джакомо Пуччіні. А 21 листопада пройде показ фільму «Ейнштейн на пляжі» Філіпа Гласса та Роберта Вілсона.

comments powered by HyperComments