Двоє авторів презентували свої книги про війну (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 7 грудня 2015, 10:52
В харківській книгарні «Є» в межах фестивалю «Обручка Катерини» відбулася презентація книжок Бориса Гуменюка «Вірші з війни» та Олафа Клеменсена «ЛІТО-АТО».
Двоє авторів презентували свої книги про війну (фото)

Під час заходу Борис Гуменюк та Олаф Клеменсен розповіли про свої книги та зачитали з них уривки. За словами Гуменюка, кожна їх презентація згодом переростала в дискусію про війну. Він зачитав свої вірші, які, за його словами, були написані на передовій, а також поділився власними роздумами та спогадами про війну на Донбасі. «Презентую вірші із війни, – розповів він, – книжка так і називається. І по суті, і по формі вона така. Книжка писалася протягом 2014-2015 років. Писалася на передовій. Власне кажучи, безпосередньо писалася на полі бою».

В свою чергу Олафа Клеменсен презентував вже прозову книгу «ЛІТО-АТО». «В цю книгу увійшло п’ять повістей, – зазначив він, – вони були написанні протягом року від осені 2013-го. Там описане життя в Києві від осені до весни, події на Донбасі. Я спробував в такому контексті передати ці важливі для України події найбільш доленосного часу. Там є і Майдан, і війна».

Захід відбувся в межах фестивалю «Обручка Катерини». 7 грудня її учасники здійснять триденну поїздку до зони АТО, де виступлять перед українськими військовими.  

comments powered by HyperComments