До Харкова приїздять Іздрик та Цілик

Неділя, 24 квітня 2016, 07:44
Двоє митців відвідають 25 українських міст, презентуючи нові збірки, розповідаючи про проекти і творчість.
До Харкова приїздять Іздрик та Цілик

Літературно-дискусійний вечір та презентація нових книжок Юрія Іздрика «Summa» (у співавторстві з Євгенією Нестерович) і поетичної збірки Ірини Цілик «Глибина різкості» відбудеться 25 квітня о 19:00 в Spalah Education Hub (вул. Дівоча, 6, 3 поверх). Модеруватиме вечір Сергій Жадан.

У рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ, протягом квітня-червня Юрій Іздрик та Ірина Цілик відвідають 25 міст. У кожному митці, окрім презентації збірок, розкажуть про новий тримісячний літературний проект – Meridian Оdessa: Мистецьке літо-2016 у «Зеленому театрі» та нагадають про Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ (9-11 вересня, м. Чернівці). Супроводжує письменників президент MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

Юрій Іздрик (нар. 1962) — український письменник, «класик українського постмодерну», один з творців станіславського феномену. У творчому доробку — повісті («Острів КРК»), поетичні збірки («Станіслав і 11 його визволителів»), романи («Воццек», «Подвійний Леон»), збірки есеїв («Флешка», «Таке»), статті з культурології та літературознавства. Організатори зазначають, що Юрій  Іздрик «віддає перевагу публікувати свої вірші в соцмережах, бо вважає що вони є інструментом спілкування з читачем без видавців і редакторів. За його словами, його не приваблює можливість видати ще одну книгу, якщо є можливість публікуватися в пабліках та соцмережах».

Ірина Цілик (нар. 1982 р.) — українська письменниця («Ці», «Післявчора», «Awesome Ukraine», «Таке цікаве життя») і режисерка («Вдосвіта», «Помин», «Дім»). Співпрацює з виконавцями і музичними гуртами в якості поетки-пісенниці, зокрема, написала слова пісні «Повертайся живим» («Сестри Тельнюк» та «Коzак System»).

«Мережа» — проект, спрямований на налагодження внутрішнього суспільного діалогу в Україні в умовах збройного конфлікту на сході. Він передбачає літературно-дискусійні майданчики, що є прикладами такого діалогу. Наразі вони існують у 30 містах.

comments powered by HyperComments