Люди як ляльки. У галереї VOVATANYA відкрилася виставка художниці Віолетти Терлиги.

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 8 червня 2016, 22:59
Перша виставка молодої художниці справила велике враження яскравими образами людей-ляльок
Люди як ляльки. У галереї VOVATANYA  відкрилася виставка художниці Віолетти Терлиги.

Незвичайна експозиція об'єднала живописні роботи та арт-об'єкти, створені художницею.Тетяна Тумасян повідала про співпрацю з молодими художниками: «Зараз бере участь у виставках наша дивовижна молодь, золота. Ми працюємо з 2007 року, і зараз змінюємо свій імідж. Ми не зраджуємо інтереси дорослих, ми додаємо собі сенси молодих авторів. Нові виставки глибокі, які мають роздуми про життя. У Віолетти це прекрасний дебют, перший проект для Харкова, це навіть бенефіс, а не просто прем'єра. Бажаємо, щоб її ляльки ставали живими, а ми не забували грати»,- побажала Тетяна.

Куратор виставки докладніше розповіла про проект: "Проект спочатку планувався як виставка живописних робіт, але було вирішено доповнити його предметами і інсталяціями, це було дуже вдале рішення. Це відкриває нам двері в майстерню Віолетти, додає особливу атмосферу, і показує процес роботи художниці. Я побачила особливе ставлення Віолети до творів. Більшість арт - об'єктів мають свої назви ».

Сама художниця зазначила, що відкриття стало для неї великим святом: "Дуже приємно, що люди серйозно сприймають мою творчість. Ці портрети ляльок - це портрети нас з вами".

Довідка: Віолетта Терлига народилася в Маріуполі. У 1999 році переїхала до Харкова і поступила в Художнє Училище на відділення дизайну, а потім і в ХДАДМ (худпрому) на відділення Монументальної живопису. Починаючи з 2011 року Віолетта Терлига активний учасник арт-фестивалів, групових і сольних виставкових проектів в Україні, а в цьому році її роботи були представлені на виставці «Призми сприйняття» в Санкт-Петербурзі. Віолетта живе і працює в Харкові, займається живописом, фотографією, стріт-артом, ленд-артом, викладає.

comments powered by HyperComments