Назад у минуле - Старий Харків можна побачити на фотографіях

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 22 серпня 2016, 11:20
Виставка фотографій старого Харкова відкрилася з 18 серпня в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького
Назад у минуле - Старий Харків можна побачити на фотографіях

Експозиція, до якої увійшло близько півтисячі світлин, цікава тим, що половина з них - це фото з сімейних альбомів харків'ян, які висилали або приносили авторам проекту «Сімейний альбом».


За словами харківського фотохудожника, співорганізатора виставки і автора безлічі сучасних знімків Харкова Володимира Бисова, дуже цікавими фотографіями є знімки з сімейного альбому видатних будівельників і архітекторів Харкова Олександра і Володимира Лейбфрейдів.

Проект з пошуку фотографій із сімейних альбомів триває більше року. Його організатори чекають від ініціативних жителів міста старі знімки родичів, друзів і близьких на тлі відомих місць Харкова. Крім виставки ці фотографії скоро з'являться в книзі, яку готує ініціативна група.

Також в експозицію входять фотографії Харкова початку минулого століття, воєнного міста, а також знімки часів післявоєнної епохи. Частина стендів представлена ​​в форматі «машини часу», де відвідувачі можуть побачити, якими були знакові місця міста, наприклад, у воєнні роки і якими вони стали зараз. З'явилися в колекції авторів і нові раритетні фотографії вул. Пушкінської, а також старі знімки з цікавими ракурсами відомих пам'яток міста.

На світлинах можна побачити вулиці Павлівську, Екатеринославську, первинний вигляд багатьох будівель, що будувалися у 30-ті роки. Також на фото зображені прості мешканці міста на фоні вулиць минулого сторіччя.

Виставка триватиме до 30 серпня. Фотовиставка розташовується на алеї парку навпроти колеса огляду.

 

comments powered by HyperComments