На аукционе Julien’s буде проданий ... прах Трумена Капоте

Четвер, 25 серпня 2016, 22:23
Як вважає глава аукціонного будинку, Капоте сподобалася б ідея продажу його останків.
На аукционе Julien’s буде проданий ... прах Трумена Капоте

Прах відомого американського письменника і драматурга Трумена Капоте, який помер в 1984 році принесе дохід новим власникам будинку, в якому він помер. Початкова ціна - 2 тисячі доларів, повідомляє The Guardian.

Торги, на яких буде виставлено прах автора новели "Сніданок у Тіффані", що стала основою однойменного фільму з Одрі Хепберн, відбудуться у вересні в Лос-Анджелесі, ТОМУ 32 роки після його смерті.

Письменник помер в 1984 році в будинку своїх друзів Джонні і Джоанн Карсонів, і його прах залишався у них. САМІ Кармона в 2005 померли і 2015 роках, і нові власники будинку вирішили виставити всю обстановку на аукціон.

Як вважає глава аукціонного будинку Жюльєна Аукціони Даррен Джулієн, літератору б точно сподобалася ідея з продажем його праху, оскільки йому подобалося привертати увагу преси і бачити своє ім'я в газетах. За його словами, капоті СКАЗАВ Джоанн Карсон, що не хотів би, щоб його прах просто стояв на полиці.

Трумен Капоте є автором таких творів, як "Сніданок у Тіффані", "Холоднокровне вбивство", "Інші голоси, інші кімнати" і т.д. Його роботи екранізувалися більше 20 разів. Також Капоте вважається прототипом одного з героїв роману "Вбити пересмішника", написаного його подругою Харпер Лі.

comments powered by HyperComments