"Таємні коди" групи "Шана": магічне поєднання музики, пластики і танцю на сцені театру Шевченка

фото - Сергій Козлов  |  Понеділок, 7 листопада 2016, 10:07
6 листопада в театрі Шевченка відбулася презентація нової унікальної програми харківської групи "Шана" "Таємні коди".
"Таємні коди" групи "Шана": магічне поєднання музики, пластики і танцю на сцені театру Шевченка

"Таємні коди" - це унікальний проект, втім, як і сама група "Шана". Презентація колективу відбувалася в Києві, а запис першого альбому "Молюсь" - у Берліні. За рік після  дебюту команди у рідному місті в рамках фестивалю "Україна, на зліт" харків'яни дочекались прем'єри. І дійсно, було чого чекати, адже колектив презентував справжню музично-театральну і театрально-музичну феєрію, віртуозно вибудувану і срежисовану програму. 

Концерт відбувався на сцені театру Шевченка: кращого майданчика для такого дійства в місті знайти було важко. Неперевершеній музиці потрібен простір. До речі, "Таємні коди" представляє не лише основний состав групи, на сцені  було 17 осіб – це струнний квартет, саксофон, перкусія,  гітари, барабани, електроніка та інші інструменти.

Зі сцени звучали пісні з першого альбому групи, нові композиції та навіть фольклорні твори. Усі музичні компоненти програми переплетені між собою, адже "Шана" - це і фольклор, і нова музика, і авторська пісня.

Театральну складову "Таємних кодів" забезпечував театр "Прекрасні квіти", і від`єднати їх від музики було неможливо. Візуальне утворило з аудіальним нерозривний симбіоз, глядач був очевидцем зародження, без перебільшення, нового жанру, чарівного, такого, що переносить у свою площину. Окрім цього, візуальну магію створювала танцівниця Мохсира Хумо, пластична і дивовижна, як і музика "Шани". 

Незважаючи на те, що часто спроби поєднати різні види мистецтва призводять до того, що одна зі складових "губиться", поступаючись місцем іншій, складно уявити, проте у "Таємних кодах" театр не став ілюстрацією, а музика - фоном. Гармонія, яку випромінюють композиції колективу, у цей вечір була в усьому.

Концерт зібрав повну залу, глядачі після закічнення були під великим враженням: адже вони були присутніми під час зародження нової музичної традиції, нового жанру, який розширює свідомість і розуміння мистецтва. 

comments powered by HyperComments