Куратори Муніципалки та молоді харківські художники пропонують подивитися на зворотний бік свята

Світлана Хлестова  |  Субота, 26 листопада 2016, 18:41
Виставка SVIATA, що нещодавно відкрилася в Харкові, - перша з низки подій, присвячених 20-річчю Харківської муніципальної галереї.
Куратори Муніципалки та молоді харківські художники пропонують подивитися на зворотний бік свята

У експозицію увійшли роботи Владислава Краснощока, Олександра Краплі, Ольги Федорової, Антона Ткаченка, Дар'і Ракової, Васі Верещагіна, Гамлета Зіньковського. Куратори проекту: Марина Конєва, Настя Хлестова.

Виставка відкриває низку подій, присвячених 20-річчю Харківської муніципальної галереї. Так, 1 грудня у галереї VOVATANYA відкриється виставка живопису Віталія Куликова, а 3 грудня запланована лекція Макса Розенфельда «Ювілейна екскурсія «навколо» муніціпалки».

Виставка, основною темою якої є передчуття свята, логічно вписалася в ювілейну програму. 

"Ми інтерпретуємо кожну роботу, як якусь частину святкування, і в підсумку, зливаючись, вони утворюють одне ціле. Свято складається з святкового столу – робота Владислава Краснощока, сервірування столу – робота Антона Ткаченко, з декорацій – робота Василя Верещагіна, з нарядів – робота Даші Ракової, з святкового відчуття – робота Олександра Краплі і з невеликого суму з цього приводу – сказка Гамлета. А робота Олі Федорової – це документація процесу святкування", - розповідає одна з кураторок виставки Анастасія Хлестова. 

За її словами, експозиція - цілісна історія про те, як людина готується до свята, що вона переживає і відчуває з цього приводу.

Кожна з робіт іронічно обігрує тему свята. 

"Святковий тиск є настільки священним і непорушним, що всі охочі його ігнорувати змушені ставати білими воронами. Саме про це стан, про передчуття повного порушення або навіть руйнування зони комфорту йдеться в проекті", - сказано в концепції виставки. 

Експозиція працює у HudpromLoft, за адресою: вул. Мистецтв, 15.

Фото -  Facebook Ira Olenina.

comments powered by HyperComments