Держкіно профінансує зйомки нової патріотичної драми

Середа, 7 грудня 2016, 21:23
Виробництво короткометражного фільму режисера Олександра Солдатова «Філіжанка по колу» повністю фінансуватиме Державне агентство України з питань кіно.
Держкіно профінансує зйомки нової патріотичної драми

Розмір держпідтримки – 835,7 тисяч грн, що й становить загальну вартість виробництва фільму.

Як повідомили в прес-службі Держкіно, кінопроект короткометражного фільму «Філіжанка по колу», який за жанром є патріотичною драмою, став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером і автором сценарію фільму є Олександр Солдатов, продюсер – Поліна Бушинська.

У період, коли починається війна, герой постає перед вибором: обрати оманливий внутрішній комфорт чи усвідомити себе як частину своєї країни і стати творцем власної долі.

За словами режисера фільму Олександра Солдатова, ключовим моментом історії є не патріотична чи героїчна пропаганда. Це історія про унікальне явище для сучасної України. Явище, на жаль, універсальне для всього світу, – прихід війни у мирне життя. Її одночасну присутність і повне заперечення у головах людей.

Реліз стрічки очікується восени 2017-го року.

Як повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко, загалом на сьогоднішній день у виробництві за підтримки Держкіно перебуває 103 фільми, з них 38 повнометражних ігрових та 4 повнометражні анімаційні.

comments powered by HyperComments