«Французька весна» у Харкові: заплановано 10 арт-заходів

Середа, 28 грудня 2016, 15:12
Перед фестивалем пройдуть Дні франкофонії
«Французька весна» у Харкові: заплановано 10 арт-заходів

На 18 березня планується ніч ді-джеїв, в рамках якої гратимуть киянин KOLOAH і француз Romain Play. А 28 березня в театрі ім. Шевченка відбудеться музично-літературний спектакль «PORT-DANUBE». Також з 14 до 28 березня буде організована виставка робіт французьких фотографів у Муніципальній галереї.

Безпосередньо фестиваль «Французька весна» стартує на початку квітня.

«Як завжди, це будуть заходи в абсолютно різних сферах - науці, живопису, літературі, музиці, театрі. Плануються читання творів сучасних французьких авторів, можливо, хтось із них приїде. Буде кілька музичних колективів, виставка французьких художників у Художньому музеї. Ближче до весни харків'яни дізнаються всі подробиці», - зазначив Сергій Політучий.

Поки ж відомо, що в Харківському національному академічному театрі опери та балету 7 квітня відбудеться спектакль «Антігона». Це спільний франко-український проект за трагедією давньогрецького драматурга Софокла. У виставі грають «Dakh Daughters» - український жіночий театрально-музичний колектив, який виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перфомансу.

18 квітня в ХНАТОБ відбудеться модерн-балет «Переміщення» від «Zarbat».

Крім того, як завжди, запланований показ французьких фільмів і «Ніч короткого метра» в кінотеатрах міста.

comments powered by HyperComments