Вертепному фестивалю бути!

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 січня 2017, 20:41
Організатори ВЕРТЕП-ФЕСТу задоволені проведенням фестивалю і планують наступного року знов зібрати вертепні колективи в Харкові.
Вертепному фестивалю бути!

Як відомо, 13 і 14 січня в Харкові відбувся ФЕРТЕП-ФЕСТ, який об’єднав вертепні колективи з різних областей України. Це був перший подібний захід, який коли-небуть проходив на Сході України. Протягом цих двох днів мешканці та гості міста могли побачити виступи різноманітних вертепних колективів – і сучасних, і традиційних, і дитячих, і дорослих. Майданчики для виступів також були різними – починаючи від площі поблизу ХНАТОБу і закінчуючи лікувальними закладами Харкова.

«Мені здається, що місто чекало на свято, – розповіла Олена Рофе-Бекетова, координаторка ВЕРТЕП-ФЕСТу, менеджер проектів БФ «Харків з тобою», – те, що дасть цей фестиваль, неможливо порахувати чи торкнутися рукою. Але те, що люди радіють, те, що є якась свобода в душі та думках – це більше, ніж ми очікували. Це розуміння того, що ми разом, Схід і Захід, Південь і Північ. Що вся Україна єдина. Що ми всі разом святкуємо різдвяні свята. Що ми всі в одному культурному полі».

Організатори зазначають, що фестиваль не просто пройшов добре, а й зміг перевершити їх сподівання. Тому зараз вже немає сумнівів, що ВЕРТЕП-Фест пройде й наступного року.

«Ми очікували, що зможемо достукатися до міста, ми чуємо і бачимо, як люди говорять про нас, про цей фестиваль, які є відгуки в соціальних мережах та на вулицях, – зазначила Олена Рофе-Бекетова, – і ми розуміємо, що змогли донести свято до міста. Ми і сподівались наступного року провести такий фестиваль. Але спочатку хотіли побачити, як пройде цей. Проте зараз ми аніскільки не сумніваємося, що наступного року всі колективи обов’язково приїдуть. Це і їм сподобалось, і глядачам».

comments powered by HyperComments