«Бумбокс» віддав пісню людям / ВІДЕО

Середа, 1 березня 2017, 21:17
У документальному фільмі «Додому» прозвучать пісні гурту «Бумбокс».
«Бумбокс» віддав пісню людям / ВІДЕО

Музиканти самі були не проти подарувати свої твори фільму, оскільки впевнені, що такі картини важливі для України і потребують підтримки.
 
Фільм Дмитра Коновалова розповідає історії ветеранів АТО, які повернулися додому після демобілізації. У кожного — своє життя, своя доля, своє майбутнє, але одна на всіх війна, яка, напевно, вже ніколи не піде з їх життя і їх думок. Автори фільму хочуть дати їм слово, щоб ті, хто не був у зоні АТО, і ті, хто звідти повернувся, хоч трохи, але стали ближчими і зрозумілішими одне одному.
 
Документальний фільм створюється ГО «Лінія згоди», й ідея використовувати музику «Бумбокса» народилася у представника організації, куратора проекту Ольги Ладія-Щербакової під час повернення зі зйомок.
 
«Після розмов з учасниками війни завжди особливий настрій. Я їхала додому, перемикала радіостанції, поки не потрапила на пісню «Люди», і вона точно збіглася з моїми емоціями, і лягала на кадри відзнятого матеріалу, — розповідає Ольга. — Запропонувала режисерові».
 
Режисер погодився: музика співзвучна фільму. Творці картини зв'язалися із представниками гурту, щоб отримати дозвіл на використання музики «Бумбокс». Музиканти без коливань тут же погодилися надати саундтреки без будь яких роялті.
 
«Просто сказати «Беріть, звичайно!» — це найменше, що ми могли зробити. Крім того, бійці, які знімаються у фільмі, теж слухають пісні «Бумбокса», — пояснює продюсер гурту Олексій Согомонов. — Впевнені, фільм, в якому звучать наші пісні, вийде добрим та потрібним».

comments powered by HyperComments