На Харківщині приватну домівку довелося рятувати від снарядів

Середа, 1 березня 2017, 22:42
28 лютого піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Харківській області та Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України проводили заходи з розмінування та знешкодження застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, котрі були виявлені місцевими мешканцями у Солоницівці Дергачівського району та Андріївці Балаклійського району Харківщини.
На Харківщині приватну домівку довелося рятувати від снарядів

У селі Солоницівка біля приватного домоволодіння по вулиці Білгородській, 2а у купі піску знаходився артилерійський снаряд діаметром 88 мм. Ще 6 снарядів діаметром 76 мм та 1 – діаметром 152 мм на перехресті вул. Залізничної та Заводської у с. Андріївка.

Знайдені боєприпаси були знешкоджені на спеціальних підривних майданчиках шляхом підриву. Постраждалих немає.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводили роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів. Зокрема, у жодному разі не чіпати та не переміщувати боєприпаси; а виявивши їх, огородити місце знахідки та невідкладно зателефонувати до ДСНС за номером «101».

comments powered by HyperComments