Лучковський передасть Харківському художньому музею частину своєї колекції

Четвер, 6 квітня 2017, 16:07
У музеї підготовлена нова експозиція з колекції Іллі Лучковського під назвою «Дорогоцінний дар музею»
Лучковський передасть Харківському художньому музею частину своєї колекції

На виставці експонується лише частина цього цінного зібрання, а також твори самого Іллі Лучковського, який протягом свого життя виявляв себе творчою особистістю в різних сферах.

Презентація експозиції заплановано на сьогодні, на 16:00. 

Ілля Лучковський - мистецтвознавець, графік.

Кандидат технічних наук (з 1968), член-кореспондент Академії будівництва України (з 1994).

Нар. 5 квітня 1937 р. у м. Харків. Закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту (1954-59), де навчався у Р.Баришникова, Є.Лимаря.

Член ХО СХУ з 1992, Творчої спілки істориків мистецтва та художніх критиків країн СНД з 1992. Учасник міжнародних виставок з 1993.

Персональна виставка: Харків — 1997.

Автор багатьох газетних і журнальних статей з питань вивчення життя та творчості українських і російських митців 1920—30-х рр., а також сучасних художників Харкова; відомий як колекціонер творів вітчизняного мистецтва XX ст.

Як раніше писала «Справжня Варта», поліція розслідує шахрайські дії з меморіальною квартирою Самокиша на Дарвіна.

5 березня 2017 року до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що з однієї з квартир на вулиці Дарвіна невідомі люди вивозять речі.

На місце події для перевірки виїхала слідчо-оперативна група. Було встановлено, що з квартири, в якій з грудня 2016 року після смерті господарів ніхто не мешкав, нова господарка вивозить речі. Жінка пред’явила договір купівлі-продажу даної квартири, яку вона придбала в 2017 році у начебто законних власників. Хоча власники померли ще у минулому році.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 статті 190 (шахрайство).

Як заявили активісти, квартира, що мала стати меморіальною, адже в неї жили такі відомі в Харкові і в Україні художники, як Михайло Пестриков, Микола Самокиш, Іван Селіщев, Микола Гноєвий, опинилась у центрі уваги громадськості.

Раніше талановитий живописець Андрій Федосеєнко  представив свої роботи харківській публіці.

comments powered by HyperComments