Поліція розслідує шахрайські дії з меморіальною квартирою Самокиша на Дарвіна

Понеділок, 13 березня 2017, 14:05
З квартири, в якій з грудня 2016 року після смерті господарів ніхто не мешкав, нова господарка вивозить речі
Поліція розслідує  шахрайські дії з меморіальною квартирою Самокиша на Дарвіна

5 березня 2017 року до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що з однієї з квартир на вулиці Дарвіна невідомі люди вивозять речі.

На місце події для перевірки виїхала слідчо-оперативна група. Було встановлено, що з квартири, в якій з грудня 2016 року після смерті господарів ніхто не мешкав, нова господарка вивозить речі. Жінка пред’явила договір купівлі-продажу даної квартири, яку вона придбала в 2017 році у начебто законних власників. Хоча власники померли ще у минулому році.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 статті 190 (шахрайство).

Проводиться подальша перевірка, встановлюється коло осіб, які причетні до даної події, - повідомили у ГУНП.

Як заявили активісти, квартира, що мала стати меморіальною, адже в неї жили такі відомі в Харкові і в Україні художники, як Михайло Пестриков, Микола Самокиш, Іван Селіщев, Микола Гноєвий, опинилась у центрі уваги громадськості.

Ще в грудні 2016 року помер останній мешканець квартири, а вже в лютому проведено купівлю-продаж цієї квартири, і в якості продавців вказані померли на момент продажу донька і син Миколи Гноєвого. Але не тільки квартирна афера вражає своїм нахабством; нова «хазяйка» квартири, не витрачаючи час, вивезла з квартири картини, колекції листівок, художні альбоми, люстри, тощо, які мали, безумовно, високу художню цінність

Нажаль, у померлих не було нащадків, тому, квартира з усіма цінностями мала, скоріш за все, відійти до міста.

Це мала бути Музейна квартира чотирьох художників, серед яких найбільш відомий – Микола Самокиш; це могло стати ще одне цікаве місце знайомства з Харковом мистецьким,  місце для спілкування, нарешті, виставковий зал, яких зараз так не вистачає в місті.

Але поки що ведеться слідство, і чи повернуться квартира і цінності до харківської громаді – невідомо.

comments powered by HyperComments