Харківщина стане більш привабливою для туристів

П'ятниця, 28 квітня 2017, 14:32
У Пархомівці вперше буде представлена унікальна колекція робіт архітектора Бекетова
Харківщина стане більш привабливою для туристів

“ Вперше ми поєднаємо Пархомівський музей та Краснокутський дендропарк, – розповів Андрй Шейнін, голова БФ «Харків з тобою», – вперше в Пархомівці будуть висталяться гравюри японських художників. Вперше в пархомівському музеї діятиме одразу ж чотири додаткових виставки, більшість яких ніхто ніколи не бачив. У нас буде унікальна виставка, присвячена Японії початку ХХ століття. У нас буде унікальна виставка одеського фотографа світового рівня.  Вона експонувалася в Лондоні, Парижі. Й нарешті і в нас вона буде. Вперше буде представлена унікальна колекція робіт архітектора Бекетова”. 

За його словами, організаторам є чим здивувати та потішити гостів фестивалю. Крім того, він не тільки зробить Харківщину більш привабливою для туристів  а й зможе подолати певне стереотипне уявлення про неї як про суто індустріальний та промисловий регіон країни.

“Заплановано, що у нас будуть гості з інших областей, – розповів Олег Яцина, начальник управління культури і туризму ХОДА, – це Луганська, Сумська, Дніпропетровська область. Якщо людина вперше побувала в певному регіоні, то вона, як по радіо, розповість сусіду, брату, свату про те, що вона побачила, про те, що там є . Я думаю, подивитися Малевича у тому ж Пархомівському музеї – то це не скрізь, погодьтесь, можна зробити. Тому такі заходи сприяють активізації туризму. Це абсолютно точно. Але ми реалісти. Ніхто не стане  стверджувати, що післязавтра вареницею автобуси поїдуть туди. Зрозуміло, що це системна робота, постійна. Але це один з цих кроків у низці заходів”.

Андрй Шейнін пригадав випадок, коли після проведення фестивалю у Верхньому Салтові потік відвідувачів музею збільшився вп’ятеро. І це незважаючи на прохолодну осінню погоду. “Відповідно, це гроші для музею, для розвитку культури, – зазначив він, – що стосується зростання притоку туристів, то звичайно, він буде. Тому кожен фестиваль, кожне дійство, що проходить в Харківській області, воно є якорем, який тягне до себе людей”. 

За словами спікерів, вже є інформація, що фестиваль відвідають гості з інших регіонів країни. Себто, відповідний розголос пішов. Тому їх задача – зробити так, щоб мешканці Харківщини пишалися своєю областю, культурою та могли охоче розповідати про неї гостям як із інших регіонів країни, так і закордону.

Як раніше писала «Справжня Варта», у рамках фестивалю діятиме «Місто майстрів», під час якого народні умільці продемонструють свої таланти. За словами Тетяни Ілларіонової, члену оргкомітету фестивалю, вони під час своїх майстер-класів покажуть, як створюються прикраси, вироби із скла та кераміки, ляльки-мотанки, як відбувається різьба по дереву тощо. Аналогічна локація буде зайнята художниками, які проведуть майстер-класи, де спробувати себе в творчості всі охочі зможуть. Програма також передбачає показові рицарські та козацькі бої в автентичному антуражі.

comments powered by HyperComments