Відкриття великої зали дійсно наближається - директор Харківської облфілармонії про ініціативи Світличної

Четвер, 29 червня 2017, 16:49
Думаю, що все намічене буде зроблено, і ми не підведемо ані керівництво області, ані наших слухачів
Відкриття великої зали дійсно наближається - директор Харківської облфілармонії про ініціативи Світличної

На цьому наголосив директор й головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко від час інспекції голови ХОДА хода будівництва зали філармонії, - повідомляє «Справжня Варта»

«Слухаючи Юлію Олександрівну, слухаючи будівельників, ми розуміємо, що відкриття великої зали дійсно наближається, і ми це відчуваємо. Думаю, що все намічене буде зроблено, і ми не підведемо ані керівництво області, ані наших слухачів», - підкреслив Юрій Янко.

Після ремонту велика зала буде з ложами, ліпленням, атлантами, янголятами. Сама філармонія після завершення робіт стане величезним комплексом, де можна буде отримати повний спектр музичних послуг: послухати орган, оркестр, солістів, хор.  

Вперше в Україні в залі буде встановлено спеціальне звукове обладнання (так звана «мушля», яка фокусує звук). Також змонтують спеціальний механізм, завдяки якому буде підніматися й опускатися оркестрова яма.

Керівник компанії-генпідрядника ВАТ «Трест «Житлобуд-1» Олександр Харченко повідомив, що до кінця року буде закінчено загальнобудівельні роботи, встановлять двері, вікна, змонтують покрівлю, а також завершать монтаж сценічного обладнання.

«Наступного року нам необхідно буде близько 7 - 8 місяців для закінчення оздоблювальних робіт, укладання плитки, паркету, установлення крісел, диванів, облаштування сцени тощо», - уточнив Олександр Харченко.

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична проінспектувала хід будівництва філармонії.

"Прийняли ряд управлінських та технічних рішень. В цілому все йде за планом, темп будівництва максимальний, розраховуємо на перший концерт вже у 2019 році. Це буде найсучасніша концертна зала на 780 місць!" - написала голова ХОДА Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments