Артистів-гастролерів від агресора попередньо перевірятиме СБУ

Четвер, 6 липня 2017, 17:03
За 30 днів організатори гастролів будуть повинні запитати у безпеки, чи не має вона якихось питань до артистів з Росії
Артистів-гастролерів від агресора попередньо перевірятиме СБУ

Такі зміни запропоновано внести до Закону України про гастрольні заходи. Вони виникли після заборони десяткам російських митців, які в'їхали до Криму з території Росії, виступати в Україні, - повідомляє «Справжня Варта»

"Зрозуміло, що проблему треба врегулювати законодавчо. Правоохоронці не повинні бігати за російськими арт-порушниками, а мати інформацію заздалегідь. І якщо організатор з якихось причин не бачить свого дійства без росіян, він повинен повідомити СБУ про планованих до запрошення російських виконавців. Щонайменше за 30 днів до виступу. Пам'ятаючи про Перелік осіб, що створюють загрозу нац безпеці та норми Закону про правовий режим на тимчасово окупованій території України.

І лише після отримання відповіді від СБУ про відсутність законних підстав для заборони в'їзду виконавцеві із країни-агресора, організатор може проводити захід з його участю" - написав Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Киоинеко у своєму блозі на "Українській правді".

За словами Кириленко, такі зміни вже підготовлені.

Як раніше писала «Справжня Варта», Актриса Яковлєва не знала про українську заборону. Актрисі було заборонено в'їзд до України тому, що вона перебувала на окупованій території у Криму, в'їхав туди з Росії.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments