Вакарчук заспівав гімн разом зі шанувальниками

Субота, 26 серпня 2017, 10:03
Саме так завершився концерт «Океану Ельзи», приурочений до Дня Незалежності.
Вакарчук заспівав гімн разом зі шанувальниками

Насолодитися музикою у виконанні відомого рок-гурту прийшло близько 40 тисяч харків’ян. Під час концерту можна було послухати як нових хітів, так і чимало знайомих та улюблених слухачами пісень: «Вставай», «Коли тобі важко», «Там, де нас нема», «Вище неба», «Коли навколо ні душі», «Незалежність», «Стріляй», «Я не здамся без бою», «Друг», «Той день», «Все буде добре». Деякі пісні Святослав Вакарчук виділив із широкого загалу. Зокрема, він розповів про те, як була створена пісня «Мить» і яка історія їй передувала:

«Пісня, яку я зараз заспіваю, була присвячена конкретній людині, – згадував він, – колись в госпіталі я зустрів хлопця, який не міг би вижити в нормальних умовах. Про таке знімають фільми і пишуть книжки. І пісні. Я написав. Пісню, яка символізує величезну волю людини, нашого бійця, звичайного українського хлопця. Який після поранення на Сході пролежав без руки, в замерзлому снігу, декілька днів, вижив там ціною неймовірних зусиль, потрапив в полон. Але вижив. Коли я побачив його перший раз, його очі світилися емоцією щастя. Тоді ця пісня стала для мене зовсім іншою. І з’явились в ній останні слова. Це неймовірний момент».

До речі, на концерті був присутній Вадим Довгорук – саме той військовий, якому була присвячена та пісня. Він привітав присутніх з Днем незалежності.

Як це часто буває, концерт закінчився не одразу. Музикантів пару разів викликали на «біс». На звершення присутні послухали ще низку композицій, яка закінчилась на оптимістичні ноті – а саме піснею «Все буде добре». Завершився концерт українським гімном, який Вакарчук заспівав разом зі слухачами. Відповідне відео було опубліковане на офіційній сторінці гурту в мережі «Фейсбук». Там музикант подякував харків’янам за незабутній вечір.

comments powered by HyperComments