Харків’ян запрошують у «Боммер» відзначити День українського кіно

Середа, 30 серпня 2017, 13:52
У Харкові 7 вересня стартує тиждень українського кіно.
Харків’ян запрошують у «Боммер» відзначити День українського кіно

У цей день в рамках допрем’єрного показу циклу програм «Метанойя» буде презентовано фільм студії «Док.Кіно.Трансформація» «Геній Василя Стуса», повідомляє Справжня Варта.

Перед його початком своїм баченням розвитку кінематографа в нашому місті поділяться: професор, декан факультету кіно - телемистецтва Харківської державної академії культури Зоя Алфьорова, професор, зав. кафедрою медіа-комунікацій Харківського національного університету ім.В.Каразіна режисер і продюсер Лідія Стародубцева, доцент, завідувач кафедри теорії культури і філософії науки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, кінокритик, модератор кіносемінарів Mediatopos Cinema Club Дмитро Петренко.

Тиждень українського кіно не випадково відкривається оригінальним поглядом на творчість і особистість Василя Стуса, бо саме на початку вересня відзначається день пам’яті видатного поета. Головні ролі у фільмі зіграли відомі харківські волонтери Олег Федоров і Юлія Рудановська.

Чи може митець бути поза суспільними процесами? Чим людина розплачується за свій талант? Чого не вистачило поколінню українських шестидесятників? На ці та інші питання даються відповіді у фільмі «Геній Василя Стуса». 

Після перегляду відбудеться обговорення побаченого. 

Нагадаємо, що цикл літературно-духовних кінопрограм «Метанойя» представляє собою екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком. 

Організатори запрошують харків’ян відзначити День українського кіно в Харкові у четвер, 7 вересня, о 18.00 в кінотеатрі «Боммер» (вул.Полтавський шлях, 6). Вхід вільний.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments